r
Nosalty Logó

Tonhalas "rizottó" hajdinából

Művészlélek
Tonhalas "rizottó" hajdinából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

273
Kalória
24.9g
Fehérje
26g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
101.8g
Víz
11.7g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 273 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 273 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A hajdinát ajánlatos már előző nap vízbe áztatni. Vagy legalábbis az étel elkészítése előtt pár órával vízbe dobni.
  2. A hajdinát sós vízben megfőzzük, majd amint elkészül, hozzáadjuk a halat és a zöldséget is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Diéta idején sem kell lemondani a jó dolgokról. Egy kis kreativitással pár perc alatt össze lehet dobni bármilyen újragondolt ételt. Aki esetleg arra vetemedne, hogy kipróbálja ezt a kis hajdinás huncutságot, annak nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek