r
Nosalty Logó

Paradicsomos csirkemáj újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Paradicsomos csirkemáj újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1928 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    939 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5052 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1668 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 482 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3607.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1022 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3755 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20210 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    4507 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    6673 micro
  • Lut-zea
    4096 micro
Összesen 1928 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1262 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    417 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, viszonylag nagy, egyforma darabokra vágjuk, 3 evőkanál olívaolajon és 2 evőkanál vajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, bazsalikomot, majd a félbevágott paradicsomot. Az egészet meglocsoljuk még 2 evőkanál olívaolajjal, és tálalás előtt megsózzuk.
  3. Az újburgonyát megsikáljuk, félbevágjuk, kevés vízzel (félig lepje el a burgonyát) és 2 evőkanál vajjal, sóval ízesítve, fedő alatt addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Fedő nélkül elpárologtatjuk róla a vizet, hozzáadjuk a maradék vajat, és szép pirosra pirítjuk.
  4. A vágott petrezselyemmel megszórva a máj mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3174
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paradicsomos csirkemáj újburgonyával
Csutak Enikő 82 recept

Túlságosan fantasztikus dolog az újkrumpli ahhoz, hogy csak a megszokott petrezselymes krumpli, netán a belőle készült főzelék kerüljön terítékre. Az egyértelmű, hogy a bazsalikom a finom, lédús paradicsom legízletesebb kísérője, de a bazsalikom-paradicsom páros az ízletesre pirult csirkemájjal és a vajban pirult újkrumplival fenomenális! A recept a Nők Lapja Konyha 2014. májusi számából való.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.