Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás kalács

Paprikás kalács
Paprikás kalács
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, hagyományos alföldi recept - ha kedvetek van egy kis nosztalgiához, érdemes megpróbálni - rendkívül mutatós, puha, igazi különlegesség!

hozzávalók / 6 adag

A kalácshoz

A töltelékhez

ajánlat

Sós és édes feltéttel is izgalmas lehet, mert alapvetően enyhén édeskés, semleges íze van.

Szólj hozzá!

elkészítés

A kalácshoz

  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, az olvasztott vajat és a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felfuttatott tejet, és alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, lisztezett munkafelületre tesszük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A 6 részt egyesével kinyújtjuk (ügyelve arra, hogy egyenlő hosszúságú és szélességűek legyenek). Mindegyiket megkenjük a paprikás krémmel, majd hosszában feltekerjük, mint egy palacsintát.
  5. A végeit összefogjuk, és hatos fonással kalácsot fonunk belőle.
  6. Lekenjük egy tojással, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.
  7. Ha kész, 20 percig pihentetjük, majd szeleteljük.

A töltelékhez

  1. A puha vajra szórjuk a paprikát és a cukrot, és alaposan kikeverjük. nem érdemes olvasztott vajjal dolgozni, mert úgy könnyen kifolyik a tésztából, de fontos, hogy nagyon puha legyen.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rubin Paprika

Mióta szakács: 2018.11.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paprikás fonott kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

549
tej 3 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1.5 ek
finomliszt 60 dkg
1 csipet
vaj 2 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
fűszerpaprika 5 ek
cukor 2 ek