r
Nosalty Logó

Paprikás csirke DrPepe konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
DrPepe
Paprikás csirke DrPepe konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 3379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    3287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2146 micro
Összesen 3379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    345 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajat öntünk egy lábosba és feltesszük pirulni, a felkockázott paradicsomot és paprikát a megpirított hagymához tesszük, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint pirospaprikát teszünk hozzá, a végén pedig felöntjük a vörösborral, illetve hozzáadjuk az apróra szelt fokhagymát.
  2. A csirkecombokat megtisztítjuk a bőrétől, illetve az alsó és felső combot szétválasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk, végül hozzáadjuk a pörkölt alaphoz a húsokat, megszórjuk az egészet a frissen összevágott petrezselyemmel.
  3. Kb. 30-35 percig rotyogtatjuk, majd ha húsok megfőttek, kiszedjük az alapból és a paradicsomos paprikás fokhagymás alapot leturmixoljuk, és a husikat visszatesszük a mártásba.
  4. Nokedlivel tálaljuk, amit 40 dkg lisztből, 1 tk sóból, 3 dl vízből és 1 tojásból elkészítettünk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6180
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Higgyétek el, érdemes kipróbálni ezt a hagyomásnyosnak nem nevezhető változatát is a paprikás csirkének...

Hozzávalók

A csirkéhez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!