r
Nosalty Logó

Mascarponés háromszögek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mascarponés háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 893 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3572 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 222 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 893 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6913.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2592 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 3572 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőtepsibe zsírpapírt helyezünk.
  2. A sonkát apró kockára vágjuk, a pórét felkarikázzuk, a lilahagymát szintén kockázzuk, a kápiát vékonyabb, apró csíkokra szeljük, és a sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn.
  3. A tészta hozzávalóiból nem túl puha tésztát gyúrunk, és 20 percet kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, és 1 cm vastagra.
  4. Megkenjük a krémsajttal vékonyan, és a pórét rászórjuk. Erre jön a paprika, a lilahagyma, a sonka, és a felvagdalt bazsalikomlevél. Sóval megszórjuk. Szétterítjük rajta a reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük.
  5. Majd a tojással megkenjük. Háromszög alakba vágjuk, és sütőtepsibe rakjuk. A tetejükre sajtot, paprika cikket, és bazsalikomot teszünk díszítésként.
  6. 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Légkeverésesben az alsó sütés is működjön. Külön nem kell keleszteni, mert míg dolgozunk vele, addig is kel a tészta, de meleg helyen végezzük a műveletet.
  7. Tálaljuk, 15-16 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2727
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mascarponés háromszögek
Zsuzsamama56 320 recept

Ezek a finom háromszögek kiváló második fogása lehet egy hétköznapi ebédnek.

Hozzászólások (1)

tosmo

A tésztája finom volt, de a tölteléke nekünk kicsit ízetlen volt, azon legközelebb változtatni fogok.

Zsuzsamama56

Az ízesítését saját magunknak kell beállítani, mennyire legyen sós, nekünk megfelelt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.