r
Nosalty Logó

Pangani

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évusss
Pangani
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 1483 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 5929 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 426 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1483 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.2 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 5929 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 426 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a tojással.
  2. Amikor kellően habos, beletesszük a tejet, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, majd kicsit elkeverjük, és a liszt hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 6x4 cm-es rudakat formázunk, tálcára tesszük és letakarva hűtőben pihentetjük 2 órán át.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A hűtőből kivesszük a rudakat, felszeleteljük (kisujjnyi vastagságúra; nekem úgy egyszerűbb, hogy kinyújtom, és egy pizzavágóval négyzeteket vágok ki belőle).
  5. Tepsire tesszük és a sütőben megsütjük. (Vigyázat! Nem szabad túlsütni. Érdemes odafigyelni rá, és nem szabad, hogy barnuljon, mert akkor nagyon kemény lesz. Ha egy kicsit képlékenynek tűnik az sem baj, mert megszilárdul ahogy hűl.)
  6. Felolvasztjuk a csokit, elkeverjük az olajjal, félig belemártjuk a sütiket, azután rácsra vagy sütőpapírra tesszük, a tetejére kandírozott gyümölcsöt teszünk és hagyjuk megszáradni.
  7. Sokáig eláll, de nálunk sose volt idő ezt letesztelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19023
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

A képen aszalt ananász és papayadarabkákkal díszítettem, de lehet mazsolával is. A variációknak csak a képzelet szab határt. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pangani
Évusss 5 recept

Egy kölcsön kapott karácsonyi női magazinban találtam ezt a receptet, jó pár éve. Ez egy olasz karácsonyi édesség. Az első kudarc után, amikor félreolvasva a fél decit, fél liter tejet öntöttem bele, és az egészet ki kellett dobni, másodszorra tökéletesen sikerült. Azóta ez az öcsém kedvenc süteménye, és nem számít, milyen évszak van éppen, neki gyakran kell ilyent sütnöm. :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta :) Ha lenne itthon csoki, neki is állnék elkészíteni!

Évusss

Az biztos, hogy guszta és nagyon finom is! Csak ajánlani tudom :)

Törölt felhasználó

Nagyon sütiiii :) holnap elkészítjük Andrással, már megvettük hozzá a csokit :) legkés?bb hétf?n elmesélem, milyen lett :) :*

Évusss

Helyes! Várom a fejleményeket :)

reka8463

kb hány db lesz ebb?l a sütib?l?

Évusss

Húha, még sosem számoltam meg :) de szerintem egy 50-60 darab, de én kb 3x3-as négyzeteket gyártok :)

reka8463

Köszönöm a gyors választ.kisfiamnak szülinapja lesz a jöv? héten és gondoltam az oviba jó lenne cukorka helyett(mert mások cukorkát visznek) sütit vinni.de így akkor tuti megcsinálom,ha ilyen kiadós.köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Az lenne a kérdésem, hogy ha mostanság (dec.12-13)megcsinálom, az jó még karácsonykor is? Ezt is dobozba kell tenni mint a mézeskalácsot? Várom gyors válaszotokat!!! Köszi!!

Évusss

Szerintem biztosan eláll karácsonyig, bár nálunk a tartósság még sose volt tesztelve. Nem kell dobozba tenni, hogy puhuljon, csak sütésnél kell vigyázni, hogy ne piruljon meg, mert akkor lesz kemény nagyon. :)

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.