r
Nosalty Logó

Színes non plus ultra

Nikóka
Színes non plus ultra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

649
Kalória
8.3g
Fehérje
103.4g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
37.8g
Víz
86.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
58.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 6492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1034.1 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 6492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, addig gyúrjuk gyors mozdulatokkal, amíg összeáll.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű kiszúróval kerek tésztakorongokat szaggatunk. Én 4 cm-es kiszúróval készítettem.
  4. Tepsibe rakosgatjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta teteje ne legyen lisztes, mert akkor a hab nem fog jól tapadni a tetejére.
  5. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével habosra verjük. Nem lesz kemény tojáshab belőle. Ha kész a hab, tetszőlegesen meg is színezhetjük. Nyomózsába töltjük, amibe sima szélű csövet teszünk.
  6. A tésztakorongok tetejére nyomunk egy kis habot, és 180 fokon 10-12 percig sütjük, előmelegített sütőben.
  7. Ha a habos tésztakorongok kihűltek, kettőt-kettőt összetöltünk. Én baracklekvárral és a rózsaszínűeket vegyes lekvárral töltöttem meg, de mindenki ízlésének megfelelően más lekvárral is megtöltheti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

Már szemezgettem ezzel a sütivel, hogy ezzel bővítem a lakodalmas sütik repertoárját, és most jött el az ideje, hogy kikísérletezzem a saját receptemet. Ez lett a végeredmény.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek