Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kossuth kifli Tessvivi konyhájából

Kossuth kifli Tessvivi konyhájából
Kossuth kifli Tessvivi konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél finomabb Kossuth kiflit nem ettél! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sok dióval a tetején még finomabb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzátesszük a citrom héját és levét.
  3. A tojássárgáját, lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk ezt is a tésztához.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, hozzátesszük az eddig elkészült tésztához.
  5. Tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd az apróra tört diót rászórjuk.
  6. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Sütés után még melegen egy nagyobb pogácsaszaggatóval (pohárral, vagy ami kerek, és kéznél van) kifli alakúra kiszaggatjuk.
  7. A végén vaníliás porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tessvivi

Mióta szakács: 2015.05.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, kifli formára szaggatott piskóta, diós kifli szelet, vajas piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sacika17
sacika17 Sat, 2019-02-16 18:57

Nagyon finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető. Most csináltam először, de nem utoljára!

1358
porcukor 30 dkg
margarin 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 5 db
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag