r
Nosalty Logó

Kossuth kifli Tessvivi konyhájából

Tessvivi
Kossuth kifli Tessvivi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1358
Kalória
21.2g
Fehérje
142.4g
Szénhidrát
81.4g
Zsír
77.5g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
79.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    325.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    569.5 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 5430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

  1. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzátesszük a citrom héját és levét.
  3. A tojássárgáját, lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk ezt is a tésztához.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, hozzátesszük az eddig elkészült tésztához.
  5. Tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd az apróra tört diót rászórjuk.
  6. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Sütés után még melegen egy nagyobb pogácsaszaggatóval (pohárral, vagy ami kerek, és kéznél van) kifli alakúra kiszaggatjuk.
  7. A végén vaníliás porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ennél finomabb Kossuth kiflit nem ettél! 

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek