Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Univerzális lepény

Univerzális lepény
Univerzális lepény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan, minimális munkával, mindennapi hozzávalókból szeretnénk sütni valami igazán könnyű, ellenállhatatlan finomságot, ne habozzunk elkészíteni az alábbi sütit. Könnyűsége felér egy piskótáéval, gyümölcs nélkül félbevágva, megkenve lekvárral és/vagy krémmel, kitűnő finomság.
Testvéremék, akik nincsenek túlságosan oda az édességekért, sec-perc alatt bevágták. Ha rajtam múlna, kihűlt állapotban a fél tepsinyit be tudnám vágni a másodperc tört része alatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ötlet:
Ha netalántán a gyümölcsdarabok lesüllyednének az aljára, semmi probléma. Tegyünk egy szalvétát a kész süti tetejére, majd tegyünk rá egy vágódeszkát (ami betakarja). Óvatosan fordítsuk meg a sütit, majd húzzuk le róla a sütőformát. Így a sütőpapírt is le tudjuk róla húzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat mérjük ki, majd jól keverjük össze egy fakanállal.
  2. Tegyük bele a felkockázott margarint és az egész tojásokat (ha valakinek kell bele némi kálcium, héjastól is mehet :), csak viccelek.), a citromhéjat, illetve az aromát.
  3. Egy robotgéppel a legnagyobb fokozaton keverjük addig, amíg teljesen egyenletesen krém állagú nem lesz.
  4. Öntsük (kanalazzuk) bele egy sütőpapírral bélelt sütőformába a masszát, majd egy kenőlapáttal egyengessük el szépen a formában.
  5. Vágjuk fel a gyümölcsöt (ha lehetőség van rá, akkor frisset (én őszibarackot használtam), ahogy nekünk tetszik, majd kis lisztbe vagy zsemlemorzsába forgatva, halmozzuk rá a massza tetejére.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TunyaCsáp

Mióta szakács: 2011.08.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos lepény, gyümölcsös lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1075
tojás 4 db
margarin 250 g
finomliszt 170 g
rozsliszt 80 g
búzacsíra 1 ek
cukor 250 g
citromhéj 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
őszibarack 50 dkg
finomliszt 3 dkg