r
Nosalty Logó

Univerzális lepény

NS
Univerzális lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1075
Kalória
14.9g
Fehérje
131.8g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
162.3g
Víz
180g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
75.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    649 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2303 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 4295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat mérjük ki, majd jól keverjük össze egy fakanállal.
  2. Tegyük bele a felkockázott margarint és az egész tojásokat (ha valakinek kell bele némi kálcium, héjastól is mehet :), csak viccelek.), a citromhéjat, illetve az aromát.
  3. Egy robotgéppel a legnagyobb fokozaton keverjük addig, amíg teljesen egyenletesen krém állagú nem lesz.
  4. Öntsük (kanalazzuk) bele egy sütőpapírral bélelt sütőformába a masszát, majd egy kenőlapáttal egyengessük el szépen a formában.
  5. Vágjuk fel a gyümölcsöt (ha lehetőség van rá, akkor frisset (én őszibarackot használtam), ahogy nekünk tetszik, majd kis lisztbe vagy zsemlemorzsába forgatva, halmozzuk rá a massza tetejére.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ha gyorsan, minimális munkával, mindennapi hozzávalókból szeretnénk sütni valami igazán könnyű, ellenállhatatlan finomságot, ne habozzunk elkészíteni az alábbi sütit. Könnyűsége felér egy piskótáéval, gyümölcs nélkül félbevágva, megkenve lekvárral és/vagy krémmel, kitűnő finomság. Testvéremék, akik nincsenek túlságosan oda az édességekért, sec-perc alatt bevágták. Ha rajtam múlna, kihűlt állapotban a fél tepsinyit be tudnám vágni a másodperc tört része alatt.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek