r
Nosalty Logó

Csúsztatott pizzalepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
MoleFecó
Csúsztatott pizzalepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Díszítés

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2772 micro
Összesen 1077 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5543 micro
Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztből 150 g-ot és egy csipetnyi sót tegyünk a keverőedénybe, majd a vizet négy részletben töltsük hozzá. Én villával szoktam összekeverni.
  2. Ha csomómentesre kevertük, akkor a maradék liszt harmadát a nyújtódeszkára szórjuk, kivakarjuk a tésztát, és cipóvá gyúrjuk. A nyújtófát és a deszkát a maradék liszttel beszórjuk, majd kerek formára és vékonyra nyújtjuk.
  3. A tésztát tepsire tesszük (ha van pizzaformájú, akkor azt töltsük ki a tésztával), és 8 percig 200 fokos légkeveréses sütőben megsütjük, és félretesszük.

Feltét

  1. A 2 teáskanál olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kukoricát. Pirítsuk, amíg a leve eltűnik, majd adjuk hozzá az apróra vágott, kicsontozott csirkecombot. Ha a csirkecombok átfehéredtek és levet engedtek, akkor még süssük pár percig, utána tegyük félre.
  2. A pizzalepényre besamelmártást készítünk. A 25 g vajat olvasszuk fel egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a 3 ek lisztet, keverjük össze, én habverőt szoktam használni. Ha szárazzá vált, akkor apránként folyassuk hozzá a tejet (mindig mikor besűrűsödik, akkor adjuk hozzá a következő adagot). Ha elkészült, akkor ízesíthetjük, sóval, borssal és hogy kapjon egy kis színt, pirospaprikával. (De lehet pirosarannyal is.)
  3. Kicsit hagyjuk hűlni a besamelt, majd keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát, a kukoricát és a csirkecombot. Ezzel a keverékkel kenjünk meg a lepényt. Az 50 g sonkát vágjuk csíkokra, és azzal is szórjuk meg. A cukkinit szabadítsuk meg a héjától, és a krumplipucolóval vágjunk ki vékony csíkokat. Ezeket is dobjuk a pizzára. Végül a sajtot nagy lyukú reszelővel reszeljük a tetejére.
  4. Állítsuk a sütőt grill módra, és tegyük be a pizzalepényt. Süssük aranybarnára, és készen vagyunk.
  5. Tálalás előtt vágjuk fel 8 egyenlő részre, és úgy pakoljuk egymásra, hogy kb. 2 cm rálógjon a mellette lévőre.

Díszítés

  1. A snidlinget vágjuk apróra, és keverjük össze a tejföllel, és sózzuk ízlés szerint. Ezt önthetjük a pizza mellé a kimaradt részbe, vagy kis tálkában tálaljuk, hogy mártogathassunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 968
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MoleFecó 4 recept

Szeretem a ropogós tésztájú pizzát és a besameles melegszendvicset. Ebben a receptben ezt a kettő finomságot vegyítettem.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek