Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis rántott karfiol

Tepsis rántott karfiol
Tepsis rántott karfiol
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet, hogy tepsiben süssem, egyik szomszédasszonytól  kaptam. Azt mondta, hogy Ő bizony nem pepecsel vele, így készíti, és sokkal egészségesebb, mert nem olyan olajos, és ügyesebben kész van vele. Éltem az ötlettel, és ma elkészítettem én is. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

Én nem főztem elő a karfiolt.Sütés előtt bepezmeteztem olajjal, sütés közben is 2x, és amikor megfordítottam a sütés felénél, akkor is öntözzük meg ,hogy ne legyen nagyon száraz..

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben előfőzzük (de nem kötelező, elég, ha besózzuk), viszont így tovább kell sütni.
  2. A tojásokat felütjük és kevés tejjel elkeverjük.
  3. Amikor kihűl, először lisztbe, majd tojásba és végül prézlibe forgatjuk.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, megöntözzük olajjal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Félidőben megöntözzük, spricceljük olajjal, megfordítjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/8
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karfiol sütőben sütve, tepsis karfiol panír bundában, karfiol rántva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

radica947
radica947 Thu, 2012-08-09 15:02

Sziasztok, csak egy ötlet, én mindig úgy csinálom, hogy olyan sós vízben főzöm elő, hogy utána ne kelljen sózni. Így pl. a rakott kelkáposzta káposztáját is, sokkal egységesebben sós, mint ha a sorokat sóznám. Jó főzőcskézést!

Kevi70
Kevi70 Wed, 2012-08-01 08:40

Kedves Helena! A tejet a tojással kell kikeverni? Nagyon tetszik a recept, köszönöm, ki fogom próbálni!!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-08-01 09:29

Elnézést,de ezt nem írtam bele! Igen a tojásokhoz keverjük a tejet. A tojásokat ezzel egy kicsit felhigítjuk . Jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel:helena26

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-07-31 09:22

Nagyon finom,de többször spricceld meg olajjal,azért ne legyen túl száraz.En sütés előtt 2x ,sütés közben is 1x,aztán ha megfordítottam ,megint bespricceltem olajjal. Így finom lett. Észre sem lehet venni,hogy nem lett előfőzve a karfiol.
Üdvözlettel:helena26

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-07-31 09:09

Nagyon jo az otlet, ugyes es egeszsegesebb mint az olajban sutott. El fogom en is kesziteni. Koszonom. Veronika

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-07-31 09:24

Rossz helyre válaszoltam,de csak tanácsként akartam megírni, hogy én miképp készítettem el.Így nem volt száraz.
Üdv.:helena

484
karfiol 1 közepes fej
1 teáskanál
tojás 2 db
tej 0.5 dl
finomliszt 1 bögre
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 1 dl