r
Nosalty Logó

Padlizsános farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Padlizsános farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 724 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1500 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6247 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főzővizet feltesszük forralni, megsózzuk. Kikenünk egy nagy tepsit olajjal, a paprikákat kettévágjuk, kivesszük a csumáját. A padlizsánt megpucoljuk, szintén kettévágjuk. Alul-felül jól megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. 180 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 percig sütjük.
  2. Megpucoljuk a hagymát, kettévágjuk és felszeleteljük, serpenyőben olajon megpirítjuk. Ha látjuk, hogy nagyon sül, öntsünk alá egy kicsi vizet. A fokhagymát szétnyomjuk, és amikor a hagyma már majdnem kész, hozzáadjuk. Innen 2-3 perc, és levesszük a tűzről.
  3. Amikor készen vannak a zöldségek, nagyobb kockákra vágjuk, a paprikáról le lehet húzni a héját. A zöldségeket a hagymához adjuk, pár percig összesütjük. Nagyon óvatosan keverjük, mert megtörik. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A bazsalikomot összevágjuk, egymásra tesszük a bazsalikom levélkéket és felcsavarjuk, mintha szivart tekernénk, vékony szálakra vágjuk, ha így szeleteljük, szép egyformák lesznek. A tésztát kirakjuk tányérokra, öntünk rájuk egy kis olívát, rápakoljuk a zöldséget, erre a reszelt parmezánt, és utoljára a friss bazsalikomot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4201
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Padlizsános farfalle
Marcsus 69 recept

Amikor nagyon sok maradék zöldség felgyűlik a hűtőben, és meg kell őket menteni, általában mind tészta feltétként végzik. :) Ez a variáció annyira jól sikerült egy zöldségmentő akció során, hogy utána többször is elkészítettem. Másmilyen rövid tészta is megfelel hozzá.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek