r
Nosalty Logó

Padlizsános cukkini felfújt

Csiki Piroska
Padlizsános cukkini felfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A tetejére

679
Kalória
34g
Fehérje
32g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
619.7g
Víz
409.6g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    7229 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1859.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    3319 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    21687 micro
Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, forró sós vízbe dobjuk, lefedve 3-4 percig hagyjuk, amíg szépen kifehéredik és elveszíti a csípős ízét. Leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. A cukkinit is meghámozzuk, ha szükséges, kivesszük a belsejét a magvakkal, felkockázzuk, megsózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
  3. Az apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát az olajon félig dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a padlizsánt, és fűszerezzük. Időnként megkavarjuk, és addig hagyjuk, amíg a leve elfő.
  4. Ezalatt a tojást a tejföllel és a reszelt sajttal felverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A cukkinis masszát levesszük a lángról (én egy kicsit beledolgoztam a krumplitörővel), hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, majd összevegyítjük a sajtos tojással.
  5. Előmelegített sütőben vajjal kikent formában 20 percig sütjük.
  6. Egy tojást 4 ek tejföllel és 5 dkg reszelt sajttal elkeverünk (ezt is fűszerezzük), rátöltjük a felfújtra, és még 10 percig sütjük. Akkor van kész, amikor mozgatásra a közepe sem mozog.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30

A húsevők gazdagíthatják főtt, füstölt kolbászkarikákkal. Padlizsán helyett szoktam dinsztelt káposztát hozzáadni. A zsemlemorzsa csak akkor szükséges, ha túl sok szaft maradt a dinsztelés után.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek