r
Nosalty Logó

Padlizsános cukkini felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Padlizsános cukkini felfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A felfújthoz

A tetejére

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    7229 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    3319 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    21687 micro
Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A tetejére

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, forró sós vízbe dobjuk, lefedve 3-4 percig hagyjuk, amíg szépen kifehéredik és elveszíti a csípős ízét. Leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. A cukkinit is meghámozzuk, ha szükséges, kivesszük a belsejét a magvakkal, felkockázzuk, megsózzuk, és szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön.
  3. Az apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát az olajon félig dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a padlizsánt, és fűszerezzük. Időnként megkavarjuk, és addig hagyjuk, amíg a leve elfő.
  4. Ezalatt a tojást a tejföllel és a reszelt sajttal felverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A cukkinis masszát levesszük a lángról (én egy kicsit beledolgoztam a krumplitörővel), hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, majd összevegyítjük a sajtos tojással.
  5. Előmelegített sütőben vajjal kikent formában 20 percig sütjük.
  6. Egy tojást 4 ek tejföllel és 5 dkg reszelt sajttal elkeverünk (ezt is fűszerezzük), rátöltjük a felfújtra, és még 10 percig sütjük. Akkor van kész, amikor mozgatásra a közepe sem mozog.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4246
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános cukkini felfújt
Csiki Piroska 230 recept

A húsevők gazdagíthatják főtt, füstölt kolbászkarikákkal. Padlizsán helyett szoktam dinsztelt káposztát hozzáadni. A zsemlemorzsa csak akkor szükséges, ha túl sok szaft maradt a dinsztelés után.

Hozzávalók

A felfújthoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Íme a tökéletes gyümölcskenyér, a nyugis karácsony jolly jokere

Sokan hajlamosak vagyunk túlgondolni a karácsonyi menüt, és körülményes, különleges recepteket akarunk kipróbálni, amikkel időnként az őrületbe kergetjük saját magunkat. Ezzel alapból nincs semmi gond, de ha idén nyugisabb ünnepekre vágytok, ugyanakkor nem engednétek abból, hogy mindent házilag készítsetek, akkor desszertként vessétek be ezt az egyszerű, ám illatos és omlós gyümölcskenyeret!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...