r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 3404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7400.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    3780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    2091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1063 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 3404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Krém

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat a tepsibe helyezzük szárastól, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül másfél órán keresztül sütjük. Ha tovább sül véletlenül, semmi baj, jó is, ha a bőre kicsit megpörkölődik.
  2. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni. Szépen rogyik össze hűlés közben.
  3. Langyosan (természetesen, teljesen is megvárhatjuk, hogy kihűljön) letörjük a szárrészt, s szépen lehúzzuk a héját. (Majd meglátjátok, aki még nem csinált ilyet, hogy kézzel pillanatok alatt szétszedhető, hámozható, szinte magától hámozódik. :) ) Mindegyikkel elvégezzük, a belsejét egy öblös tálba rakjuk.

Krém

  1. A padlizsánokat fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat (a fokhagymagerezdeket átnyomva préselőn), jól kikavarjuk, majd turmixgépbe öntjük (kézi mixer is jó), s csak néhány másodpercre egyneművé turmixoljuk - tényleg csak 5-10 másodpercig, ezalatt készen van.
  2. Néhány órára, lefedve, hűtőbe tesszük (3-4 óra), s már fogyasztható - bár akkor is, amikor elkészül, de ha áll, úgy finomabb.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X5
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6230
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Én toast kenyeret pirítottam hozzá, s paradicsommal fogyasztottuk (így azért a legfinomabb - legalábbis, mi paradicsommal szeretjük a legjobban), de lehet sima kenyeret is pirítani, sőt, sima kenyérre kenve, pirítás nélkül is! Csak a leírás hosszú, mert úgy próbáltam leírni, hogy az is megértse, ne tartson tőle, aki még nem készített ilyet, sőt, azt gondolta, bonyolult elkészíteni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) VÁLJÉK KEDVES MEGEGÉSZSÉGESEDÉSÉRE! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen - körülbelül 2-3 éve - ettem először........az íze alapján készítettem el így, ahogyan leírom, s azóta havi rendszerességgel készítem......a családom imádja, "követeli", ha hosszabb ideig nincs :) ........télen ugyan "húzósabb" kilója, de akkor is megéri, mert kiadós, sokáig eláll, finom, s a család kérése, mégiscsak a legfontosabb :) ......sok változatát olvastam azóta, de én maradok ennél. :) Ajánlom kipróbálásra! :)

Hozzávalók

Előkészítés

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.