r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Mayurától

Mayura
Padlizsánkrém Mayurától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

206
Kalória
3.4g
Fehérje
20.2g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
275.2g
Víz
11.8g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 206 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 820 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, és forró sütőben 15 percig sütjük. Ha megváltozott a színe egy kicsit, akkor jó, és ha megnyomjuk kicsit horpad. Kivesszük, és langyosra hűtjük.
  2. Meghámozzuk, és edénybe téve villával összetörjük, majd sózzuk borsozzuk, hozzátesszük a lilahagymát.
  3. Amikor már teljesen kihűlt a massza, beletesszük a citromhéjat és a citromlevet, tejfölt és a majonézt is.
  4. Kézimixerrel pürésítjük. Hűtőben egy-két órát érleljük, de azonnal is fogyasztható.
  5. Amennyiben csak másnap esszük meg, már formába is tehetjük, mert a padlizsán kissé zselés állagúvá válik másnapra, és az íze még finomabb.
  6. Pirítóssal vagy frissen sült bagettel tálaljuk, és friss zöldségekkel akár mártogatósként is adhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p

Hosszú évek alatt fejlesztettem ki a tökéletes krémet, de ez tuti nyerő. Egyszerű és biztos siker. Egyetemi éveim alatt minden házibuli abszolút kedvence volt. És még a legfinnyásabb gyerekek is imádják.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek