adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
4 kis db padlizsán
-
1 kis fej lilahagyma
-
6 ek majonéz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kk só
206
Kalória
3.4g
Fehérje
20.2g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
275.2g
Víz
11.8g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
206
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
820
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
61
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
206
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2693.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 1995 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 81 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 1100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
820
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
61
kcal
Elkészítés
- A padlizsánokat megszurkáljuk, és forró sütőben 15 percig sütjük. Ha megváltozott a színe egy kicsit, akkor jó, és ha megnyomjuk kicsit horpad. Kivesszük, és langyosra hűtjük.
- Meghámozzuk, és edénybe téve villával összetörjük, majd sózzuk borsozzuk, hozzátesszük a lilahagymát.
- Amikor már teljesen kihűlt a massza, beletesszük a citromhéjat és a citromlevet, tejfölt és a majonézt is.
- Kézimixerrel pürésítjük. Hűtőben egy-két órát érleljük, de azonnal is fogyasztható.
- Amennyiben csak másnap esszük meg, már formába is tehetjük, mert a padlizsán kissé zselés állagúvá válik másnapra, és az íze még finomabb.
- Pirítóssal vagy frissen sült bagettel tálaljuk, és friss zöldségekkel akár mártogatósként is adhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 15 p
Hosszú évek alatt fejlesztettem ki a tökéletes krémet, de ez tuti nyerő. Egyszerű és biztos siker. Egyetemi éveim alatt minden házibuli abszolút kedvence volt. És még a legfinnyásabb gyerekek is imádják.