r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Mari konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
mari
Padlizsánkrém Mari konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1308 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 111 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 1308 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk és beirdaljuk. Alaposan besózzuk, és egy műanyag csepegtető tálba állítjuk, és jó 1/2 órát hagyjuk állni.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráfektetjük sós felükkel a félbevágott padlizsánokat.
  3. Előmelegített, forró sütőbe rakjuk a tepsit, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Közben a hőfokot lejjebb lehet venni, mert nem kell végig magas hőfokon sütni.
  4. Mikor összeszottyadt a padlizsán, a húsát kanállal kiszedjük egy keverőtálba, és hozzáadjuk az apróra reszelt vagy darált hagymát, fokhagymát.
  5. Olajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint teszünk bele mustárt, borsot és sót.
  6. Végül hozzáadjuk a két tojássárgáját. Alaposan összekeverjük.
  7. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18957
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Jól tűri a mélyhűtést!

Receptkategóriák

Sokáig dolgoztunk zöldségesként. A fáradt padlizsánokat a vevők nem vitték. Mivel sajnáltuk kidobni, így padlizsánkrém készült belőlük. Még jobban lehetett vele dolgozni, mint a fényes, kemény padlizsánnal. Amennyiben valaki jobban szereti, hogy sima, krémszerű legyen, turmixolni is lehet.  A könnyebb elkészítésre később jöttem rá. Elég ha a padlizsán végét a száras résznél levágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és előmelegített sütőbe tesszük egyben a padlizsánokat. Negyedóránként mindig fordítok egyet rajtuk. Egy óra múlva kivesszük őket, és a héját megnyitjuk, kanállal csodálatosan ki lehet kaparni a padlizsán húsát. Ezzel a módszerrel sok időt tudunk megtakarítani. A folytatás a krém elkészítése. A sütőt 220 fokra melegítsük elő. Remélem ezzel még kívánatosabbá tettem ezt a receptet, mert nyerünk kb. 1 órát.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek