adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek tejföl
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
135
Kalória
2.2g
Fehérje
12.7g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
189.6g
Víz
3g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
135
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
535
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
58
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 189.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
135
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 758.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
535
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
58
kcal
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, levágjuk a zöld szárát, felezzük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe, belső felével leforgatva, olívaolajjal meglocsolva sütőbe tesszük, amíg át nem sül. A héja akár meg is pirulhat, ez kb. 25-30 perc.
- Közben a hagymákat pucoljuk, kisebb darabokba vágjuk, és a kanál tejföllel, fűszerekkel, két kanál olívaolajjal egy tálba tesszük.
- Ha elkészült a sült padlizsán, kikanalazzuk a húsát egy tányérra (a héját kidobjuk), és várunk vele pár percig, hogy levet eresszen. Ezt leöntjük róla, hozzáadjuk a fűszeres hagymához, és összeturmixoljuk vele.
- Tálalás előtt tegyük pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Ha valaki nem szereti a padlizsánt grillezve vagy sütve, krém alakban akkor is megkóstolja. Én gyermekkoromban szerettem bele, amikor erdélyi rokonok jártak nálunk, és nem üres kézzel érkeztek. Táskájukból házi készítésű padlizsánkrémet és vinettát húztak elő. Azóta is azt a kemencében sült padlizsánízt keresem. Otthoni sütőben nem lesz olyan ízes, füstös a sült zöldség. Amióta rátaláltam a füstölt paprikaporra, azóta szerencsésnek érzem magam, ez ugyanis visszaadja azt a pikantériát, amibe annak idején beleszerettem.