r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából

Katharosz
Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

391
Kalória
4.5g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
35g
Zsír
260.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1040.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 1566 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült kivesszük a sütőből, és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik, és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
  3. Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű. A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, a végén belekerverjük a reszelt fokhagymát és kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük kb. 10 evőkanálnyit. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat, kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítóssal kiváló vacsora lehet!

További receptek

Vinetta sült hagymával

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek