adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
15 dkg lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojássárgája
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 kk mustár
-
2 ek citromlé
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
391
Kalória
4.5g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
35g
Zsír
260.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
10g
Cukor
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g padlizsán59 kcal
-
38g lilahagyma14 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
391
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
150g lilahagyma55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
1566
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
74.4g padlizsán18 kcal
-
11.2g lilahagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
117
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 260.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
391
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 1040.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
1566
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
- A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült kivesszük a sütőből, és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik, és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
- Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű. A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, a végén belekerverjük a reszelt fokhagymát és kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük kb. 10 evőkanálnyit. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat, kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítóssal kiváló vacsora lehet!