r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Katharosz konyhájából

Katharosz
Padlizsánkrém Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

391
Kalória
4.5g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
35g
Zsír
260.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1040.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 1566 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott és villával megszurkált padlizsánt alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  2. Ha megsült kivesszük a sütőből, és alufóliával lefedve 10-15 percig hagyjuk, a keletkező gőzben a padlizsán összeesik, és így könnyen eltávolítható a héja és a kocsánya.
  3. Ezután jól lecsepegtetjük, kissé ki is nyomjuk, hogy ne legyen keserű. A húsát fakéssel először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, de semmiképpen ne legyen pürés az állaga, mert úgy nem olyan gusztusos.
  4. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, a végén belekerverjük a reszelt fokhagymát és kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánhoz, sózzuk, borsozzuk, és a frissen kikevert majonézt adagokban belekeverjük kb. 10 evőkanálnyit. Jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Majonéz: a hideg tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, sót és a citromlevet, majd simára keverjük, ezután folyamatos keverés mellett csepegtessük bele az olajat, kézi vagy gépi habverőt használjunk, óvatosan csináljuk, nehogy túlverjük, mert akkor összeugrik és használhatatlan lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, egy kis pirítóssal kiváló vacsora lehet!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek