Nosalty Logó

Őzlábgomba párizsi bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Őzlábgomba párizsi bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat kiválogatjuk, megtisztítjuk, a szárát eltávolítjuk (ezt más ételhez használjuk fel).
  2. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  3. A tojásokat összekeverjük a liszttel, a sóval, a tejjel és a fokhagymával. (Kicsit sűrűbb tésztát kapunk, mint a palacsintatészta.)
  4. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42822
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Zsenge fejessalátával, tartármártásal adjuk asztalra. Könnyű, száraz fehérbor illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mártika és Feri 107 recept

A nagy őzlábgomba nyár elejétől késő őszig terem, különösen kora ősszel igen gyakori.  Lomb- és fenyőerdőben egyaránt fellelhető, különösen füves, ritkás, ligetes erdőben, akácosban, fiatalosban, irtásos, bokros helyeken, erdőszéleken, többnyire seregesen vagy boszorkánykörökben. Az erdők mélyén, sziklás vagy homokos talajon, sőt kertekben is előjön. Amit a felhasználásáról érdemes tudni: levesnek, rántva, sütve vagy más gombás ételnek egyaránt jó. Fiatalon egyike a legjobb csemegegombáknak, eléggé állóképes és ritkán kukacos. Kirántva a gombakalapok halhúsra emlékeztető ízűek. Leszedve tovább fejlődik. Tönkje rostos, rágós, ezért azt megdarálva használjuk fel. Szárításra alkalmas, világosszürkés színűre szárad. Az idősebb gomba szárítva is rágós, a fiatal gomba pedig nyersen is ehető.  

Hozzászólások

pooczane.ildiko

Jó a recept, én is így készítem. Jó, hogy megjegyeztétek, hogy az egyetlen gomba, amelyik szedés után még fejl?dik. MIndenkinek csak ajánlani tudom. Jó éjaszakát, jó recepteket:)

Mártika és Feri

Kedves Ildikó! Köszönjük a hozzászólást! További jó f?z?cskézést kívánunk! Üdvözlettel: Mártika és Feri

Törölt felhasználó

Kedves Mártika és Feri! Tavaly nagyon sokat szedtünk itt a zempléni red?kben tányér méret?eket. Remélem az idén is lesz rá lehet?ség. Egyébként könnyen összetéveszthet? a gyilkos galócával,érdemes jól megnézni hogy a gallérja mozgó legyen nem pedig a szárral egyben?ve. Bár tudom ti ennek nagy szakért?i vagytok csak azért írtam le hátha kezd? gombászok is olvassák. Mint én pl. Üdv:Bogi:o)

cherry41

Szerintem nem a gyilkos galócával, hanem inkább a párducgalócával tévesztheto ossze!

Törölt felhasználó

Igazad van arra jobban hasonlít.Az is mérgez?.

Nyanya

Kedves Mártika és Feri! Az idei els? "szerzeményeket" így készítettem el, nekünk ez a verzió nem jött be :( Próbáltuk már csak lisztben forgatva kisütni, de úgy is túl olajos lett. Az ?zláb nálunk csak rántva finom!!! Üdv: Julcsi

baglyo

Kedves Mártika és Feri! Ma kis családom hirtelen felindulásból berontott az erd?be, majd néhány óra elteltével élményekkel (szarvas, vadkan, holló stb.) és teli kosár ?zlábgombával gazdagodva tért haza. Mindezt koronázta az én sikerélményem, aminek eléréséhez a Ti receptetek segített hozzá. Így a mai finom vacsoránkért mindannyiunk részér?l köszönet és hála Nektek! Holnap folyt. köv. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek