r
Nosalty Logó

Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti

vicsys
Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karfiolhoz

A panírozáshoz

1317
Kalória
20.5g
Fehérje
99.5g
Szénhidrát
94g
Zsír
131.3g
Víz
95.9g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A karfiolhoz

A panírozáshoz

Összesen 1317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A karfiolhoz

A panírozáshoz

Összesen 2634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A karfiolhoz

A panírozáshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5130.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    3950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
  2. Feltesszük kis lángon főni, annyi vízben, hogy ellepje.
  3. A főzővízbe tesszük a szétnyomott fokhagymát, sót és cukrot.
  4. Forrás után addig főzzük, amíg éppen elkezd puhulni. Vigyázni kell, hogy ne puhuljon meg, még ress maradjon. Ehhez kb. 5-10 perc bőven elég.
  5. A főzőlevet leöntve hagyjuk, hogy kihűljön.
  6. A panírozás a szokásos liszt- tojás- zsemlemorzsa hármassal történik, annyi különbséggel, hogy a tojáshoz keverjük a tejfölt, és azzal verjük fel. (Nem lesz annyira száraz a bunda a tejföltől.)
  7. Bő olajban (közepes lángon) aranysárgára sütjük.
  8. Köretként adhatunk hozzá rizst vagy hasábburgonyát, és az elmaradhatatlan tartármártást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Sokan vitáznak arról, hogy kell-e előfőzni a karfiolt a panírozás előtt? Én mindig így csinálom, mert különleges, pikáns ízt ad a főzőlé, és nem is puffaszt annyira, mint nyersen rántva. A főzési idő minimális, és közben elő lehet készíteni a panírozáshoz szükséges alapanyagokat, el lehet készíteni a tartármártást.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek