Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnakrémes-habos csavart torta

Málnakrémes-habos csavart torta
Málnakrémes-habos csavart torta
47 perc / előkészület: 35 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkenés előtt éles késsel a piskótalap rövidebb oldalát is vágjuk egyenesre, hogy a feltekeréskor a csíkokat könyebben az előzőhöz lehessen illeszteni.


hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

  2. Kivesszük, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és a tészta aljáról a papírt lehúzzuk. Hűlni hagyjuk. Majd a piskótalapot éles késsel hosszában 5 darab kb. 5 cm-es csíkra vágjuk.

  3. A málnakrémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.

  4. A málnát a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasba tesszük, és lassú tűzön enyhén felmelegítjük. A zselatint a meleg málnában felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

  5. A túrót elkeverjük a már kihűlt málnával, majd hozzáadjuk a kemény habba vert tejszínt.

  6. A málnakrémet a piskótacsíkokra kenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset egy tortástál közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje.
  7. A tortát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint megszórjuk vagdalt pisztáciával, és málnaszemekkel díszítjük.


  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnakrémes-habos piskótatorta, csavart piskótatorta málnakrémmel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angie
Angie / Angie Sat, 2011-07-02 12:10

Kedves Glaser!
Nagyon tetszik a receptet, mutatós sütinek tűnik:) A kérdésem az lenne, hogy ebből kb mekkora torta lesz? Mármint átmérőre vagyok kíváncsi, hogy mekkora karikát tettél rá?:)
Előre is köszönöm a választ!
Nos az átmérő nem derült ki, de azért megcsináltam. Szerintem jól sikerült, mindenkinek ízlett. Kb. 24-26cm-es karikára lett volna szükség, a 28-asom nagy volt rá.... úgy oldottam meg, hogy egy széles szalaggal átkötöttem az egészet egy pár órára:) Szépen egyben maradt.. Köszönöm a receptet

400
tojás 5 db
cukor 175 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 125 g
étkezési keményítő 75 g
sütőpor 2 teáskanál
málna 200 g
lapzselatin 6 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 200 g
habtejszín 400 ml
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
pisztácia 5 dkg
málna 5 dkg