Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracklé

Őszibaracklé
Őszibaracklé
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly egy régi újságban találtam ezt a receptet, most még időben megosztom veletek. Kaptam őszibarackot és mivel már befőttet raktam el eleget, ezért kipróbáltam a gyümölcslé elkészítését is. Érdemes várni a magbaváló barackra, mert könnyebb vele dolgozni és az ára is kedvezőbb.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Aki nem akar bele tartósítószert tenni, az a két benedvesített celofán közé tegye a nátrium-benzoátot és úgy zárja le az üveget. Én még nem próbáltam, de állítólag működik. Ha a barack héja nem jön le könnyen, mártsuk néhány másodpercre forrásban lévő vízbe. Egészségetekre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot jól megmossuk, meghámozzuk és a magját eltávolítjuk.
  2. Turmixgéppel összetörjük és pontosan lemérjük, hány liter lett . 
  3. Literenként  hozzáadjuk a  vizet  (ízlés szerint lehet kicsit hígabbra vagy sűrűbbre  csinálni) a cukrot, a citromsavat  és a nátrium-benzoátot.
  4. Kevergetve, forrástól számított 5 percig  forraljuk, míg a habja el nem fő. 
  5. Azonnal tiszta üvegekbe töltjük, celofánnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük egy napra. (paplan közé)

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 45 533
elküldve: 7
receptkönyvben: 189
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackital, barackos frissítő, turmixolt őszibaracklé

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jezsoeka
jezsoeka Mon, 2012-09-10 08:21

Szia! Elkészítettem. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

reka8463
reka8463 / reka8463 Wed, 2011-08-03 21:46

vettem ma 5kg barackot.szörpnek valót.1 adagot már elkészítettem 1 másik recept alapján.most a te változatod fő.mind a kettőtök receptje isteni finom.köszönöm nektek,h télen is nyarat varázsolhatunk a konyhánkba ilyen üdítő italokkal!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-08-04 07:07

Kedves Réka ! Nagyon szívesen ! Örülök , hogy örömet tudtam okozni ! Az biztos , hogy erről legalább tudod hogy mit iszol:))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 12:17

Kedves Zsóka ! Ez nem szörp hanem rostos baracklé. A gyümölcscentrifuga az az egész gyümölcsöt leturmixolja vagy csak a levét sajtolja ki?? Mert ha az egészet leturmixolja akkor ugyan így csináld , ha csak a levét adja ki akkor azt ne hígíts vízzel hanem úgy ahogy van főzd fel és kész ! Esetleg ha mégis hígítanád akkor csak 1 l léhez 4 dl vizet önts. A megmaradt barackhúsával mit csinálsz , hogy nem akarod belerakni??? Üdv Edit

zsozso21
zsozso21 Sat, 2011-07-09 11:40

Kedves Edit,
A gyümölcscentrifuga csak a levét adja ki. Azért szeretném így elkészíteni mert a sűrűjét, vagy ha valamit megérez a szájába azt nem szokta szeretni a fiam. És nem is készítenék sokat, egyelőre kipróbálnám, ha eláll akkor majd jövőben többet készítek.
Köszönöm a válaszát.
Üdv, Zsóka

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-07-09 12:09

Kedves Zsóka ! Akkor ha csak a levét használod ne hígíts nagyon . Én a helyedbe csak 4 dl vizet öntenék hozzá, vagy még kevesebbet. Üdv Edit

zsozso21
zsozso21 Thu, 2011-07-07 09:25

Szia,
Szívesen elkészítenem a kisfiam számára. Az a kérdésem, hogy ebből sima baracklé lesz vagy szörp féle, amit majd hígítani kell fogyasztáskor. Nekem van egy gyümölcscentrifugám és ha csak a barack levét főzőm meg ezzel a módszerrel az is jó lesz?
Üdv, Zsóka

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-07-06 09:54

Szia Nrtundi ! Most csinálom :)))Ugyan ezzel az eljárással csináld, esetleg kicsit több cukrot rakhatsz bele ha édesebben szeretitek:)) Üdv Edit

nrtundi
nrtundi Wed, 2011-07-06 20:09

Szia! Köszi,meg fogom csinálni! Majd beszámolok,hogy sikerültek :)! Szép estét!

nrtundi
nrtundi Wed, 2011-07-06 07:31

Szia!Nagyon jónak és egyszerűnek tűnik ez a recept,tuti kipróbálom! :) Szerinted kajszibarackkal is el lehet készíteni?Szép napot!

153
őszibarack 1 kg
cukor 30 dkg
citromsav 1 kávéskanál
nátrium-benzoát 1 kk
víz 1.2 l