Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rasayan Ayurvedikus tonik

Rasayan Ayurvedikus tonik
Rasayan Ayurvedikus tonik
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Indiában töltött pár évem alatt számos "kisebb" emésztési problémán mentem keresztül, de végül is ezek a megpróbáltatások vezettek ahhoz, hogy megtanuljam, hogyan is tudom kiaknázni a fűszerek gyógyító erejét. Ez a kis tonik nagyon-nagyon kellemes ízű, még a gyerekek is szívesen megisszák egy kis szódával. Minden pohár vízhez egy kávéskanálnyi mennyiség kell. És hogy mire jó? Nos, segíti az emésztést, meggátolja a felfújódást, görcsoldó, fertőtlenít, meghozza az étvágyat, ha evés előtt fogyasztjuk. Végül, de nem utolsó sorban nagyon finom. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Emésztés elősegítésére. Nyugtatóként mind gyomor, mind lelki alkalmazásra. Görcsoldásra. Felpuffadás megelőzésére. Frissítőként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pontosan mérjük ki az őrölt fűszereket. Ha egész kardamomot kaptunk bontsuk ki a zöld hüvelyt, és nyerjük ki a magokat. Az édesköménnyel együtt egy mozsárban törjük meg, majd egy zárható, sterilizált befőttes üvegbe tegyük bele a fűszereket.
  2. Forraljuk fel a 2,4 dl vizet, és forrázzuk le vele a fűszereket. Zárjuk le, és hagyjuk állni 12 órát, néha rázzuk meg.
  3. 12 óra elteltével szűrjük le a készítményt, pl. steril gézen át egy kis üvegcsébe. Tartsuk hűtőben. Kb. 1,5 dl kivonatunk lesz.
  4. Fogyasszuk éhgyomorra egy pohár (pl. szóda) vízhez 1 kk-nyi mennyiséget. Kb. 8 napig áll el felbontás után hűtőben.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyógytonik, indiai gyógyital, édesköményes gyógytonik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

7
édesköménymag 10 g
gyömbér 10 g
kardamom 10 g
víz 2.4 dl