Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackkrémleves ahogy geo készíti

Őszibarackkrémleves ahogy geo készíti
Őszibarackkrémleves ahogy geo készíti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptben konzerv őszibarack szerepel, de mivel most szezonja van, helyettesíthető 4-5 db barackkal és kb. 2dl vízzel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzervet kinyitjuk, a levét félretesszük.
  2. A barack egyharmad részét fél cm-es kockákra daraboljuk, meghintjük porcukorral, fehérbort öntünk rá, és hűtőbe tesszük.
  3. A többi barackot szeletekre vágjuk, és egy edényben a lével, a sóval és a vaníliás cukorral együtt feltesszük főni. 
  4. Mikor forr, hozzáadjuk a megmosott, kimagozott fél citromot. 
  5. Mikor megpuhult a barack, kivesszük a citromot, és botmixerrel pürésítjük az egészet.
  6. Visszatesszük a tűzre, felöntjük a tejszínnel, egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  7. Hűtőben kihűtjük, tejszínhabrózsával tálaljuk.
  8. Tipp: fehérbor helyett félédes, rosé vagy édes pezsgő is alkalmazható.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 830
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

*geo*

Mióta szakács: 2012.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes barackleves, barackkrémleves fehérborral, gyümölcskrémleves őszibarackból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PGT
PGT Sun, 2015-01-18 11:24

Szia!

Köszi a receptet! Én a végén kivettem a hűtőből a felkockázott borba áztatott barackokat és azzal tálaltam fel! :-)

Pocimaci81
Pocimaci81 Tue, 2013-08-13 10:27

Szia!

Köszi a receptet, elkészítettem, finom lett.
Én a végén kevertem bele két kanál - kis tejben feloldott - vaníiliapudingport is.

337
őszibarack konzerv 820 g
citrom 0.5 db
vaníliás cukor 1 csomag
főzőtejszín 5 dl
fehérbor 0.5 dl
1 csipet
porcukor 0.5 ek