Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-vörösboros meggyleves

Tejszínes-vörösboros meggyleves
Tejszínes-vörösboros meggyleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves kánikulában örvendeztet meg a legjobban; még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá. Csak leturmixoljuk az alapanyagokat, egy gombóc fagyit ültetünk a közepére, és már fogyaszthatjuk is... már ha nem bírjuk kivárni a hűtési időt :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet a levével együtt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a vörösbort, a tejszínt, a cukrot, ízesítjük a fahéjjal, és még 1 percig turmixoljuk.
  2. Jól behűtjük, majd tálalásnál 1 gombóc fagyival kínáljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes krémleves, meggyleves főzés nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
meggybefőtt 1 kg
vörösbor 4 dl
habtejszín 3 dl
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag