r
Nosalty Logó

Őszi diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszi diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 5775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    359.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6700.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 5775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétszedjük, külön a fehérje és külön a sárgája. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a vízzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a tojásfehérjehabot kanalazzuk óvatosan bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25-30 percig sütjük.
  5. A piskótát 3 lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.

Diókrém

  1. A 3 dl tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni.
  2. A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a diót és a kihűlt pudingot. Esetleg egy kis rumaromával ízesíthető.

Dekoráció

  1. A tortát 2 dl tejszínből vert habbal bevonjuk, a tetejét habrózsákkal díszítjük, majd erre karamellizált diót és csokoládé leveleket teszünk. Az oldalát darált dióval szórjuk.
  2. A dekorációhoz a cukrot karamellizáljuk, majd megforgatjuk benne a fél szem diókat. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd levél formákba töltjük, és hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8727
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dekorációhoz a cukrot karamellizálom, majd megforgatom benne a fél szem diókat. A csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd levél formákba töltöm, hagyom dermedni. 

Hozzávalók

Piskóta

Diókrém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek