r
Nosalty Logó

Óriásrák rizzsel

Macsek
Óriásrák rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

674
Kalória
37.7g
Fehérje
53.9g
Szénhidrátok
33g
Zsír
311.7g
Víz
334.6g
Koleszterin
6.7g
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2247 micro
Összesen 674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8288 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    5016 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1014 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4410 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8988 micro
Összesen 2692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A rákot (amennyiben fagyasztott) előzőleg szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
  2. A rizst egy fazékban fedő alatt kb. 35-40 perc alatt 1 ek. olajjal alacsony lángon készre főzzük.
  3. Eközben a bacont (ha nem kockázott) csíkokra vágjuk, és kevés olajon törékenyre megsütjük.
  4. A paprikát felkockázzuk, majd a zöldborsóval és a rákkal együtt hozzákeverjük a megsült baconhöz.
  5. A tojásokat a szójaszósszal felverjük, és ráöntjük erre az elegyre. Folyamatosan keverjük, hogy a tojás mindenhol befedje a hozzávalókat.
  6. Amikor kész, az egészhez hozzáadjuk a főtt rizst, összekeverjük.
  7. Sózni a bacon miatt nem szükséges. Nekem még így is picit sósra szokott sikerülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Imádom a királyrákot, ezért próbálok minél több és minél egyszerűbb receptet találni hozzá. Olyan persze sajnos sosem lesz a végeredmény, mint a legjobb kínai éttermekben, de azért ez is nagyon jó és kiadós.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...