Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás ünnepi habcsók

Óriás ünnepi habcsók
Óriás ünnepi habcsók
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt karácsonyok szellemeként kísért a műanyag, kemény és émelyítően gejl habcsókok szelleme. Úgy döntöttem, hogy egy saját recepttel támadok a régi, kellemetlen emlékek ellen, és megszeretem, vagy legalább megpróbálom megszeretni ezt a muclikhoz és vuclikhoz illő édességet.

hozzávalók / 4 adag

Alap habcsók

Gyümölcsös

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap habcsók

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
  3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
  4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
  5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.

Kakaós

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.

Gyümölcsös

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.
  • sütési hőfok: 90°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 49 889
elküldve: 18
receptkönyvben: 688
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

óriás habcsók, mandulapelyhes habcsók, ízesített óriás habcsók

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Wed, 2015-12-16 16:40

Szia!
Nálunk az oviban karácsonyfa dísz készítő verseny van. Az én nagyim még amikor élt, olyan klassz habcsókokat csinált ami jó sokáig el is állt. De sajnos nem emlékszem rá hogy csinálta. Gyanítom sok cukor volt benne. Nem volt puha sem de jól fel lehetett fűzni cérnára. Ez a habcsók jó karácsonyfa dísznek vagy tegyek bele több cukrot?

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2013-12-06 18:53

A habcsók titka írásodban olvastam, hogy "Porcukrot vagy pedig kristályt-, és abból készült cukorszirupot használjunk. Ez utóbbira segítséget találunk a mellékelt videóban." Ezzel szemben itt a leírás meglehetősen le lett egyszerűsítve... "A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul. " Én a már kemény habhoz szoktam lassan csorgatni a szirupot, én csinálom rosszul? Ha a forró szirupba tenném bele a tojásfehérjéket rántotta lenne belőle... Vagy nincs is szirup?
Scarlett

Szikszai Anna
Szikszai Anna / Szikszai Anna Fri, 2013-12-06 20:58

Szia Scarlett,

Pontosan ezért illesztettem be a videót, hogyha valaki a cukor-cukorszirup páros mellett döntene, akkor ahhoz is legyen egy felhasználási útmutató :) Én az egyszerűbbet választottam, ezért használtam csak porcukrot. És jól csinálod! :)

479
porcukor 40 dkg
tojásfehérje 5 db
almaecet 1 ek
kukoricaliszt 1 csapott ek
mandulapehely 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
erdei gyümölcs mix 4 dkg
limelé 0.5 lime-ból nyert
lime héja 0.5 lime-ból nyert
kukoricaliszt 0.5 csapott ek