r
Nosalty Logó

Óriás ünnepi habcsók

Szikszai Anna
Óriás ünnepi habcsók
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

484
Kalória
8.3g
Fehérje
108.5g
Szénhidrát
4.6g
Zsír
49.2g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
100.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

Alap habcsók

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
  3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
  4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
  5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.

Kakaós

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.

Gyümölcsös

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A múlt karácsonyok szellemeként kísért a műanyag, kemény és émelyítően gejl habcsókok szelleme. Úgy döntöttem, hogy egy saját recepttel támadok a régi, kellemetlen emlékek ellen, és megszeretem, vagy legalább megpróbálom megszeretni ezt a muclikhoz és vuclikhoz illő édességet.

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...