r
Nosalty Logó

Óriás ünnepi habcsók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Óriás ünnepi habcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 484 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 1938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 484 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Elkészítés

Alap habcsók

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
  3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
  4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
  5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.

Kakaós

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.

Gyümölcsös

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 66717
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Óriás ünnepi habcsók
Szikszai Anna 35 recept

A múlt karácsonyok szellemeként kísért a műanyag, kemény és émelyítően gejl habcsókok szelleme. Úgy döntöttem, hogy egy saját recepttel támadok a régi, kellemetlen emlékek ellen, és megszeretem, vagy legalább megpróbálom megszeretni ezt a muclikhoz és vuclikhoz illő édességet.

Hozzászólások

scarlett69

A habcsók titka írásodban olvastam, hogy "Porcukrot vagy pedig kristályt-, és abból készült cukorszirupot használjunk. Ez utóbbira segítséget találunk a mellékelt videóban." Ezzel szemben itt a leírás meglehet?sen le lett egyszer?sítve... "A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot bel?lük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép kever?jén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul. " Én a már kemény habhoz szoktam lassan csorgatni a szirupot, én csinálom rosszul? Ha a forró szirupba tenném bele a tojásfehérjéket rántotta lenne bel?le... Vagy nincs is szirup? Scarlett

Szikszai Anna

Szia Scarlett, Pontosan ezért illesztettem be a videót, hogyha valaki a cukor-cukorszirup páros mellett döntene, akkor ahhoz is legyen egy felhasználási útmutató :) Én az egyszer?bbet választottam, ezért használtam csak porcukrot. És jól csinálod! :)

Marcsus

Szia! Nálunk az oviban karácsonyfa dísz készít? verseny van. Az én nagyim még amikor élt, olyan klassz habcsókokat csinált ami jó sokáig el is állt. De sajnos nem emlékszem rá hogy csinálta. Gyanítom sok cukor volt benne. Nem volt puha sem de jól fel lehetett f?zni cérnára. Ez a habcsók jó karácsonyfa dísznek vagy tegyek bele több cukrot?

Hozzávalók

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek