Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsók vaníliás krémmel

Habcsók vaníliás krémmel
Habcsók vaníliás krémmel
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor összejönnek a gyermekeim, mindig valamilyen finomsággal fogadom őket. Az egyik ezt szereti, a másiknak meg más a kedvence, ilyenkor sütök-főzök.

hozzávalók / 4 adag

Habcsók

Vaníliakrém

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Habcsók

  1. A vizet és a cukrot feltesszük főni, hólyagosra főzzük.
  2. Forrón a habbá felvert tojásfehérjéhez csurgatjuk.
  3. Papírral kibélelt tepsibe köröket rajzolunk, és habzsákkal kitöltjük a mintát.
  4. Előmelegített sütőben szárítjuk, nem sütjük!
  5. Megkenjük kevés dzsemmel, megtöltjük krémmel, és eperrel vagy más gyümölccsel díszítjük.

Vaníliakrém

  1. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, vaníliás cukrot.
  2. Felöntjük a 5 dl tejjel, és gőz fölött sűrűre főzzük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók, vaníliakrémes habcsók, habcsók eperrel és vaníliakrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

933
cukor 50 dkg
víz 2.5 dl
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
tojássárgája 5 db
finomliszt 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
eper 50 dkg
eperdzsem 5 ek