Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli Ada konyhájából

Sajtos stangli Ada konyhájából
Sajtos stangli Ada konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi idők finom és egyszerű stanglija.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt 1 tk liszttel és egy csipet cukorral.
  2. Megmelegítjük tejet, és beletesszük a vajat vagy margarint, hogy puha legyen.
  3. A lisztet átszitáljuk, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a sót, a cukrot, valamint a langyos vajas tejet. Végén, ha az élesztő felfutott, a tetejére öntjük.
  4. A tésztát jól összedolgozzuk, míg össze nem áll. Letakarjuk, és egy 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Mikor megkelt a tészta, jól átdolgozzuk, és kb. 7 részre osztjuk, és kicsi stanglit formázunk. Sütőpapírra tesszük, megkenjük langyos vízzel a tetejét, majd rátesszük a reszelt sajtot. Hagyjuk 15 percig melegen helyen letakarva, majd sütőbe rakjuk, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada87

Mióta szakács: 2020.06.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: perec, kifli, burek, bagel, briós, croissant, édes leveles, pita, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

sajtos kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1176
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
víz 1.5 dl
1.5 teáskanál
cukor 2 teáskanál
friss élesztő 25 g
vaj 70 g
trappista sajt 30 dkg