r
Nosalty Logó

Oregánós-citromos csirkecombok

epresmassive
Oregánós-citromos csirkecombok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

381
Kalória
22.5g
Fehérje
10g
Szénhidrát
29g
Zsír
170g
Víz
120.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    680.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 1525 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 200°C-ra melegítjük. 2 fokhagymagerezdet, illetve 4 evőkanálnyi oregánót felaprítunk, majd az olívaolajba keverünk. Az így készült "páclevet" a húsra kanalazzuk, azután elkenjük rajta. (Még finomabb, ha a húst bevagdossuk, és a bőre alá is benyomkodjuk ezt a keveréket.)
  2. Visszatesszük a hűtőbe, és egy órát állni hagyjuk.
  3. Majd kivesszük a hűtőből, és egy nagyobb tepsibe rakjuk (a húsok alá kevés olívaolajat öntünk).
  4. A citromokat megmossuk, és félbevágjuk, majd a combok közé helyezzük őket, lehetőleg egyenletesen.
  5. A maradék 4 fokhagymánkat szintén megpucoljuk, és mindegyik hús mellé rakunk egyet-egyet. Majd sózunk, borsozunk, és mehet a sütőbe.
  6. Kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük, közben többször megöntözzük a levével. Akkor jó, ha nyárssal átszúrva átlátszó levet enged.
  7. Tálaláskor a "panelkertünkből" használok friss majoránnát, köretként pedig steakburgonyát, illetve rizst szoktam készíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Édesanyám már régóta készíti így a csirkecombot, nem volt kérdés, hogy egyszer én is megtanulom...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...