Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós vaníliás keksz Nusytól

Omlós vaníliás keksz Nusytól
Omlós vaníliás keksz Nusytól
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közepüket tortadíszítővel szúrtam ki, néhányat pedig megszórtam cukros fahéjjal. De szerintem a pudingporok ízeivel még jól el lehet játszani...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük.
  2. Majd a lisztes keveréket a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk még a két villával felvert tojást és kevés tejet.
  3. Kissé lágy tésztát kell, hogy összeállítsunk (a zsírtól puhább lesz, összeáll, de sokkal lágyabb az átlagosnál).
  4. Vastagon lisztezett deszkán kinyújtjuk, és szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sima tepsin sütjük (liszt és papír nélkül is süthetjük, hiszen elég lisztes az alja), de persze zsírpapírral is kibélelhetjük.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 597
elküldve: 4
receptkönyvben: 154
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nusy

Mióta szakács: 2011.08.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos keksz, vaníliás tallér, vaníliás korong

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Tue, 2019-06-25 16:33

M iért kell bele keményítő (vaníliás pudingpor)? Attól ropogósabb lesz, vagy miért?

509
finomliszt 70 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
disznózsír 2 ek
tojás 2 db
tej 0.5 dl