Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás keksz Katharosz konyhájából

Vaníliás keksz Katharosz konyhájából
Vaníliás keksz Katharosz konyhájából
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tea vagy kávé mellé egy kis finom nassolni való, vagy csak úgy!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal gyors mozdulatokkal.
  2. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, sütőport, sót, és a többi hozzávalóval együtt pár perc alatt összegyúrjuk.
  3. Kb. 1/2 órára hidegre tesszük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. (Én a fele mennyiséget kristálycukorral megszórtam, ettől csillogó lett a teteje.)
  4. Egy kicsit távolabb tegyük egymástól, mert a sülés alatt kicsit elterülnek.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc, vigyázzunk, ne piruljon meg!
  6. Melegen lágynak tűnik, de ahogy kihűl finom, omlós lesz az állaga.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 119
elküldve: 4
receptkönyvben: 70
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-vaníliás keksz, vajas keksz, vaníliás vajas keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

946
finomliszt 40 dkg
vaj 22 dkg
porcukor 17.5 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 teáskanál