Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis pilóta keksz

Hamis pilóta keksz
Hamis pilóta keksz
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Sütni jó oldalán akadtam rá erre a kekszre. Egy gyors és finom sütit szerettem volna készíteni. Sikerült. :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet: a margarin kivételével mindent simára keverünk, sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém, még melegen hozzákeverjük a margarint, és kihűtjük.
  2. A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, elfelezzük a tésztát, és az egyikbe kakaóport teszünk.
  3. A tésztákat kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, és 180 fokon megsütjük.
  4. A krémmel egy-egy korongot összeragasztunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 45 826
elküldve: 48
receptkönyvben: 900
elkészítve: 41/62
Facebookon megjelent: 2

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes tallérok, csokis korong, vaníliás és csokis keksz

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2013-11-15 23:17

Kedves Rita!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a tészta mennyire ragadós? Rendeltünk a barátnőmmel kvircedlit ( keksz formázót, ami olyan, mint egy sodrófa, csak faragott minták vannak rajta), és azt kellene végig vezetni a tésztán, hogy láthatóak legyenek a faragások. De ha ragacsos, ez nem kivitelezhető!
Válaszodat előre is köszönöm!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2013-11-16 00:33

Szia Katalin!

Január óta nem sütöttem meg, nem emlékszem már milyen volt a tészta állaga. Ismerem a kvircedit, sajnos nekem nincs. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni!

viki82
viki82 Mon, 2013-04-08 23:17

Kedves TraRita!

Megirnad legyszives, hogy hany mm-re kell kinyujtani a tesztat? Sutes kozben meg emelkedik?

Koszonom, Viki

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-04-09 08:18

Szia Viki!
A tészta vastagsága függ a kiszúró méretétől is. Nem mindegy mekkora átmérőjű a formád. Én kisebbeket készítettem, kb. 4 cm-es átmérőjűeket és 3 milis ehetett talán a tészta vastagsága. Igazából nem emlékszem :) És megmondom őszintén, nem is szoktam méricskélni. érzésből csinálom :D És sütés közben emelkedik egy kicsit a tészta.
Üdv: Rita

sziszi01
sziszi01 Thu, 2013-03-28 22:44

Szia!
Nagyon szeretem a receptjeidet, már többet kipróbáltam közülük. Ez is nagyon finom volt, biztos többször elkészítem még! Köszi a receptet!
Sziszi

Madame La Grand
Madam La Grand / Madame La Grand Mon, 2013-02-18 16:48

Szia!

Nagyon guszta és csalogató a sütid, de megmondanád, hogy a krémet hogyan készíted el? Én is ki szeretném próbálni, bizony ám!:) Köszönöm válaszod előre is.
Andi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2013-02-20 08:50

Andi!

A krém készítése le van írva, méghozzá az első pontban! Bizony ám! :D :D :D

ancsy__
Nonoka Anyukája / ancsy__ Thu, 2013-02-07 14:09

Nagyon jó ez a recept! Én a legkisebb szaggatóval szaggattam a karikákat, kicsit pepecselős volt megtölteni, de annál finomabb! A család már kérdezte is honnan van a recept és el is fogyott egyből! Köszönjük szépen! :)

genyanett
genyanett Mon, 2013-02-04 20:53

30 %os habtejszínnel csináltam, de ez a krém sehogy nem akart megkeményedni.:(
És jó minőségű alapanyagokkal is dolgoztam.

Fairy01
Fairy01 Thu, 2013-01-24 22:40

Szia!
Köszi!
Csak azért kérdeztem,hogy élből duplázzak-e? :)

Fairy01
Fairy01 Fri, 2013-01-18 20:38

Szia!
Nagyon jól néz ki,biztosan kipróbálom hétvégén!
Kb. hány db jön ki belőle?
Köszi!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-01-18 22:53

Szia!
A darabszám attól függ, hogy mekkora korongokat szaggatsz. Én kb. 3-4 centiseket készítettem és talán 40 darab jöhetett ki belőle. Nem számoltam, soha nem számolom a darabszámot. :)

mészi andi
mészi andi / mészi andi Fri, 2013-01-18 19:10

Szia!
Érdeklődnék,hogy a keményítőt helyettesíthetem e valami mással,mert nem szeretek keményítőt használni.Szuper jól néz ki és megszeretném sütni ,mert oda vagyok a pilóta kekszért.
Előre is köszönöm válaszod.
üdv Andi

1014
finomliszt 25 dkg
porcukor 12.5 dkg
margarin 12.5 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 púpozott ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habtejszín 2 dl
margarin 5 dkg