r
Nosalty Logó

Gomba keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gomba keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 4512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 414 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szoba hőmérsékletű vajat, a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a tojásokat egyesével és a vanília aromát is.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a kukoricalisztet, a keményítőt, bele tesszük a sót, alaposan összekeverjük, majd a vajas résszel egyneművé gyúrjuk a masszát.
  3. 2 sütőlemezt vagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
  4. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk, és az előkészített sütőlemezekre rakosgatjuk őket. Ne tegyük nagyon közel egymáshoz, mert a sütőportól és a nyomástól kissé szét fognak terülni.
  5. Egy közepes méretű gyűszű (vagy vanília aromás flakon) nyílását bevizezzük, majd a kakaóporba mártjuk, és a gombócok közepébe nyomjuk. Vigyázzunk, hogy eléggé belenyomódjon, de a golyó fenekét ne érje. Ezzel alakítjuk ki a gomba tönkjét. Ajánlatos minden egyes golyónál kakaóba mártani, és a felesleget lerázni róla.
  6. Az előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük. Ne tovább...ez az idő bőven elég. Sütőrácsra szedve kihűtjük és légmentes dobozban tároljuk...Ha marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11672
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezek a kekszek állítom a világ legfinomabb vaníliás kekszei...ízvilága, mint a Dán vajas kekszé, de nem kell a nyomózsákkal kínlódni...ki kell próbálni. Ebből a mennyiségből 54 db édes csiperkém lett.

Hozzászólások (5)

Nassoló Naplopó

Kedves Katica! Nagyon jók a kekszek! Még sosem láttam ilyet! :O www.nassolo.hu

Katica

Suncika köszönöm szépen. Az alapreceptet egy külföldi oldalon találtam,de egy kicsit módosítottam rajta, és át is számoltam dkg -ra. Én a kekszeket zömmel kukoricaliszt hozzáadásával készítem. http://tortelina.blogspot.hu/

Gabys

.

Katica

Kedves Gabys! Most tudtam csak az oldalamra belépni ezért nem kaptál még választ, illetve nem tudtam megköszönni észrevételedet. De szomorúan konstatálom, hogy már nincs mire. Szép napot, kellemes hétvégét Nektek. Üdvözlettel Katica

Gabys

Semmi baj:) Annyit írtam, hogy rácsodálkoztam a receptre. A férjem azt kérdezte, mikor megmutattam neki: megcsinálnád? Nahh úgy gondoltam, inkább frissítek, és naprakészen megírom a végeredményt:) Tehát, tegnap kés? este elkészítettem. Nagyon látványos, meglep?en gyorsan elkészíthet?. Tökéletes, precíz recept leírás. Egyéni észrevételem, legközelebb picit több cukrot teszek bele és elfér benne 1 ek. vanilíaaroma. De ez az a bizonyos ízlések és pofonok. Reggel a férjem vitt a kollegan?inek, nemrég hívott elsöpr? sikere volt a csiperkéidnek, ránézésre nem hitték el, hogy süti:) Köszönöm Neked!!! Kellemes hétvégét:) Gabi

Katica

Örülök Gabikám a sikerednek. Valóban mutatós és igazán finom kis keksz. Igen én is gondoltam, hogy elbírna több aromát,de sajnos éppen híján voltam vele. De majd legközelebb.:) Nagyon kellemes hétvégét:) Katica

Hevike

Szenzációs! Ki fogom próbálni!

Katica

Sok sikert Hevike! Nem fogsz csalódni, mert igazán mutatós és finom is. Én most a hét végén is csináltam egy dupla adagot, mert minduntalan kiürül a kekszes doboz. Üdvözlettel: Katica

Anci89

Köszi, nagyon jó lett. Igaz nem lett ilyen szép mint neked, de így is elfogy :) :*

Katica

Örülök sikerednek. Nem a szépség a domináló, hanem a min?ség. Nagyon köszönöm visszajelzésedet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek