r
Nosalty Logó

Omlós vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Omlós vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 2507 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 332 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5267.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    3115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 2507 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Elkészítés

A pogácsához

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint.
  2. A langyos tejbe beletesszük az élesztőt.
  3. A tojást és a tejfölt elkeverjük, cukrot és sót teszünk bele (kóstolgatni kell, ne legyen túl sós, de azért érződjön).
  4. A masszát belekeverjük a lisztes részbe, majd az élesztős tej is jöhet hozzá. Először elég ragadós (illetve "maga a megtestesült ragacs" :), de ez később elmúlik!
  5. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kb. negyed órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. A nyújtást fél óránként még háromszor meg kell ismételni. Közben a tészta egyre emberibb formát önt, a negyedik nyújtásnál már abszolút szaggatható.
  6. Ekkor kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, közepes szaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.
  7. Forró sütőben, lassan sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 239621
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Omlós vajas pogácsa
Durcsó 161 recept

Nagyon hosszadalmas recept, akkor kezdj neki, ha van egy szabad estéd / délutánod. De olyan HIHETETLENÜL finom, hogy komolyan nem lehet abbahagyni az evését!!! Egy régi receptkönyvben találtam "vajas pogácsa" néven, és teljesen olyan, mint a Fornetti. Sok sikert! A vendégek imádni fogják, persze frissen a legjobb.

Hozzászólások (37)

Törölt felhasználó

Szóról szóra ezt a pogácsát sütöm évek óta, de nem a macerás, id?igényes változatát. Az én receptem szerint este összeállítom a tésztát és éjszakára folpackba csomagolva megy a h?t?be. Az este még ragacsos massza reggelre jól kezelhet?vé válik, átgyúrom, kinyújtom, kiszaggatom, kelesztem, kicsit tovább kell keleszteni, mert a h?t?b?l jött és hideg a tészta...aztán mehet a jó forró süt?be. Valóban nagyon finom. Ha egyszer siet?s lesz próbáld ki ezzel a módszerrel is.

Törölt felhasználó

miért vajas pogácsa, ha nincs benne vaj???

Durcsó

Margarin van benne, persze vajat is tehetsz bele, én mindent margarinnal szoktam sütni, de ez ízlés kérdése. Az eredeti recept vajat ír.

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam a pogácsát és nagyon finom.

Durcsó

Örülök, jó étvágyat! : )

Törölt felhasználó

Mit jelent pontosan a forró süt?? (Légkeveréses 180, sima 200?) Mi az, hogy lassan?

Durcsó

A forró süt? azt jelenti, hogy el?melegített. A lassú sütés pedig nem túl nagy lángot/magas h?mérsékletet, tehát cirka 180 fokot jelent. A lényeg, hogy adjunk neki id?t. Remélem, sikerülni fog!

Törölt felhasználó

Szia! Az én adagom most kel, de kétségeim vannak....25dkg lisztb?l hogy lesz 12 f?re pogi?:)) Olyan kicsi a tészta-kupackám is. Vagy lesz még nagyobb? Remélem fini lesz.... köszi sziasztok

Durcsó

Szia! Hát, nem lesz túl nagy adag, az biztos. Attól függ, hányat szánsz egy emberre. Én az ilyen aprósütikkel mindig úgy vagyok, hogy végülis 12 ember megkóstolhatja.. De mondjuk ha nagy vendégségbe kell ellátni vagy leves mellé, akkor biztos, többet sütnék. De azóta már te is megsütötted - hogy sikerült? Üdv, Durcs

Törölt felhasználó

Szia! Biza, megsütöttem, megmondom ?szintén, hogy annyira nem lett porfi, de valamit én ronthattam el, ha mindnekinek ilyen isteni lett! Ezért kikísérleteztem egy saját sajtos rudat, ami viszont nagyon jól sikerült, ha érdekel, lesd meg a lapomon...:) Szió! m.P.

marcsi2029

meg sütöttem ez volt a húsvéti pogácsánk nincs vele több gond mint más pogácsával csak sokkal finomabb mint amit eddig sütöttem

Durcsó

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült! :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! meglehet szórni szezámmagal is?

Durcsó

Szia, hát persze, meg lehet! Sok sikert hozzá, üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

szia!!Lehet,hogy buta kérdés,és a profik majd nevetnek,de hogy lehet 4x kinyújtani egy tésztát!!kinyújtom aztán össze kell gyúrni?

P.

Szia! Igazából jobb, ha hajtogatod. Tuladonképpen úgy, mint egy papírlapot. Félbe, aztán megint. Ès ez egész pici lesz, viszont vastag. Ezt megint kinyújtod. Aztán megint összehajtod. Ès így tovább... Ès senki nem nevet ki, ha kérdezel. Tedd bátran máskor is. Eszter u.i: Durcs, bocsi hogy válaszolok, csak gépközelben voltam.

Durcsó

:) Hát igazán semmi gond. A fenti tanácsot én is csak ismételni tudom - bár hozzáf?zném, hogy pont ennél a tésztánál elég nehezen megy a hajtogatás, mert az elején elég ragadós. De érdemes vele megküzdeni. (És ha nem tökéletes a technika, akkor sincs semmi, a végeredmény hasonlóan fincsi lesz.)

Törölt felhasználó

fél kilo liszt alatt hozzá se fognék pogácsát sütni :)) én minden hajtogatásnál megkenem olvasztott margarinnal és igy leveles vajas pogi lesz,,, vagyis levelesmargarinos ..na :))

Törölt felhasználó

ha szeretnetek, hogy ujra friss izu legyen akkor tegyetek be a sutobe 10 percre.

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem életem els? pogácsáját. Eddig valahogy a pogácsával mindig elkerültük egymást, de már nem lehetett tovább halogatni a dolgot. :) Szuper a recept, köszönöm! :) Egy pontban azért helyesbíteni kéne a leírást... Kezdetben a tészta nem "elég ragadós", hanem maga a megtestesült ragacs. :) Hamar megszelidítettem, de voltak olyan id?pillanatok, amikor nem gondoltam volna, hogy ebb?l bármi is kisül... :D Holnapután jön a barátn?m, akkor sütöm újra, talán megpróbálom "levelesíteni" is, hátha sikerül... Szóval tök jó, köszi! :) Vica

Durcsó

:) Örülök, hogy ízlett, a helyesbítési kérelem pedig teljesen jogos - meg is ejtem a változtatást! Üdv, durcsó

gwiny77

Életem els? pogácsája!!!!Szuper lett!!!!Mindenki oda volt meg vissza:))Köszi a receptet!!!!

Törölt felhasználó

Nagyon finomnak látszik remélem minél hamarabb meg tudom sütni és megkostólni!

Sweetie Pie

nagyon finom lett :) a megtestesült ragacs fázisnál be se koszoltam a kezem, fogtam a legnagyobb és legstrammabb (van ilyen szó?!:)) sima ev?kanalat, és a domború oldalával "dagasztgattam", már amennyire hagyta magát. de utána tényleg szuper állagú lett! azt hittem lesz elég id?m rá kisütni, de elvacakoltam az id?t, így csaltam a fél órákkal :P 20 percek lettek bel?le, de viszonzásul hajtogatásnál kenegettem a tésztát olvasztott margarinnal :) kinyújtottam ujjnyira, de legközelebb kicsit vékonyabbra hagyom, mert nagyon szépen feljöttek, jó magasra, a levelesedésnél pedig van amelyik bed?lt kicsit :) de nem tett neki rosszat ám, s?t! 2 gáztepsivel jött ki ezzel a mennyiségb?l, de csak egy tepsi kisütésére volt id?m. a másik felét kiszaggattam (a sallangokat csak épp összenyomkodtam és recés-lisztezett kés élével négyszögekre ill. háromszögekre vágtam, épp ahogy adta a tészta) és lefolpackozott tányéron éjszakára a h?t?be tettem, reggel kisütöttem frissen :) jelentem: úgy is tökéletes!

Durcsó

Kedves Ildikó, köszönöm a részletes beszámolót! :) Nagyon örülök, hogy ízlett, a reggelig ?rizgetésnek meg külön is, így legalább tudjuk, hogy úgy is m?ködik. Üdv, Durcs

Sweetie Pie

enyém a megtiszteltetés, durcsó :) vannak szakácsok, akiknek a neve számomra garancia egy étel neve mellett, vagy a kommentekben még ki nem próbált recepteknél - hál' isten, itt a nosalty-n sokan vagytok! :) fokoznám a pogácsa dolgot még, az el?z?b?l kimaradt :) a lisztet és a margarint a botmixer aprítójában "morzsoltam" = totális ragacsmentesség. a legtésztásabb akkor lettem, mikor a ragacsot kiborítottam a deszkára, és a tálból kicsipegettem a finom tésztadarabkákat ;) a mennyiséghez még egy megjegyzés. 2 tepsi. elég. anyukámnak meséltem A Pogácsáról, és csodálkozott, hogy hogy is, mert amit ? csinál fél kiló lisztb?l, ugye az is két tepsi (sajtos-tejfölös-neméleszt?s). szép napot!

Durcsó

Kedves Ildikó, köszönöm szépen a bizalmat, itt irulok-pirulok magamban, nagyon kedves vagy! :) A jótanácsokat elraktározom, egyszer még jól jönnek majd. Üdv, Durcs

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.