Nosalty Logó

Omlós túrós pite Gabimamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Omlós túrós pite Gabimamitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4925 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 271 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 822 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 4925 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet és a többi hozzávalót tálba tesszük, és jól kidogozzuk, sima rugalmas tésztát kapjunk. Majd két cipót formálunk belőle.
  2. Egy 38x36 cm tepsit enyhén megzsírozunk, és sütőpapírral kibélelünk.
  3. Túrót és a hozzávalókat kisebb tálba tesszük, és jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Jól lisztezett gyúródeszkán tepsi méretre kinyújtjuk, és tepsibe tesszük az alsó lapot, megszórjuk 1 evőkanálnyi búzadarával, erre simítjuk az előre már elkészített túrókrémet. Ezt szintén a maradék búzadarával meghintjük (a szedret úgy tesszük rá, hogy amikor kockára szeljük, egy-egy kockánál legyen belőle), s félretesszük, majd a második cipót kinyújtjuk, és befedjük vele a túrókrémet.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, és vaníliás porcukorral megszórjuk egyenletesen.
  7. Jó tippként: Míg meleg a piténk, éles késsel tetejét kissé vágjuk kockára, így megelőzzük a sütink tetejének töredezését.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10102
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Mint mindig, a régi hagyományosat is tudjuk módosítani, így tettem én is, kissé más módon készítettem, mint eddig. S családomnak ezzel az elkészítéssel még jobban ízlik.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek