r
Nosalty Logó

Omlós túrós pite Gabimamitól

Gabimami58
Omlós túrós pite Gabimamitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

822
Kalória
21.4g
Fehérje
115.2g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
61.4g
Víz
72.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
49.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    368.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 4925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet és a többi hozzávalót tálba tesszük, és jól kidogozzuk, sima rugalmas tésztát kapjunk. Majd két cipót formálunk belőle.
  2. Egy 38x36 cm tepsit enyhén megzsírozunk, és sütőpapírral kibélelünk.
  3. Túrót és a hozzávalókat kisebb tálba tesszük, és jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Jól lisztezett gyúródeszkán tepsi méretre kinyújtjuk, és tepsibe tesszük az alsó lapot, megszórjuk 1 evőkanálnyi búzadarával, erre simítjuk az előre már elkészített túrókrémet. Ezt szintén a maradék búzadarával meghintjük (a szedret úgy tesszük rá, hogy amikor kockára szeljük, egy-egy kockánál legyen belőle), s félretesszük, majd a második cipót kinyújtjuk, és befedjük vele a túrókrémet.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, és vaníliás porcukorral megszórjuk egyenletesen.
  7. Jó tippként: Míg meleg a piténk, éles késsel tetejét kissé vágjuk kockára, így megelőzzük a sütink tetejének töredezését.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36

Mint mindig, a régi hagyományosat is tudjuk módosítani, így tettem én is, kissé más módon készítettem, mint eddig. S családomnak ezzel az elkészítéssel még jobban ízlik.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek