r
Nosalty Logó

Ferdinánd 2. -diós-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Ferdinánd 2. -diós-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

Összesen 1526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

Összesen 6103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

Összesen 390 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    321.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11401.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    6011 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.9 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1471 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 6103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Összedagasztjuk a tésztához valókat, és melegre tesszük kelni.
  2. Mikor megkelt a tészta, kinyújtjuk nagy téglalap alakúra, és megkenjük a kikavart krémmel.
  3. És itt jön a változás! A téglalapnak az elejét kb. 4 cm darabon darált mákkal szórjuk meg, majd darabosra tört dióval folytatjuk a szórást.
  4. 10 szem aszalt szilvát vékonyra felcsíkozunk, és rárakjuk a töltelékre.
  5. Feltekerjük, és 3-4 cm-es darabokra szeljük.
  6. A pataki tálba belerakjuk, és forró sütőbe toljuk.
  7. Mikor pirul a teteje, akkor megkenjük a cukros tejjel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14016
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Ajánló

Lehet tepsiben is készíteni. Tepsibe rakás után már nem kell keleszteni! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ferdinánd 2. -diós-mákos
Atkáriné Terike 17 recept

Tegnap, ma, holnap, meg kell sütni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A megszóráshoz

Címlapról ajánljuk