r
Nosalty Logó

Lusta háziasszony almás pitéje

Eszti reform konyhája
Lusta háziasszony almás pitéje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

471
Kalória
8.2g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
170g
Víz
38.4g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
20.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4714 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    3390 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    617.6 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    1700.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1752 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 4714 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, eritrit, sütőpor) jól keverjük össze egy kanállal, ahogy nagymamáinktól is tanultuk. Ezt követően jöhet a szobahőmérsékletű margarin. Dörzsöljük el a száraz hozzávalókkal.
  2. A közepébe csináljunk egy kis mélyedést, ebbe üssük bele a tojásokat, és kanalazzuk bele a tejfölt. Jöhet a piszkos meló... elő a kezekkel, és dolgozzuk szép kis labdává a tésztánkat. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha túl lágy lenne, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, és dolgozzuk bele.
  3. Tegyük félre akár egy órára is pihenni (ennyi idő kell nagyjából a többi művelethez is).
  4. Vegyük ketté a tésztát, és kilisztezett deszkán gyúrjuk újra át. Közben melegítsük elő 200 ℃-on a sütőt. Sodorjuk vékonyra az egyik labdát. Tegyük bele egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  5. Öntsük rá a pudingot (maximum langyos legyen), szórjuk rá az almát, tegyük rá a másik kisodort tésztalapot, és alaposan lyukasztgassuk át egy villával, hogy a gőznek legyen hol eltávoznia. Tegyük be a sütőbe. 5 percet süssük 200 ℃-on, majd vegyük vissza 180-ra, és kb. 40 perc alatt süssük szép barnára.
  6. Megjegyzés: reform párti vagyok, és kísérletezem a családon, ezért amit csak tudok, egészségesre cserélek a receptekben. Aki inkább hagyományos ízű tésztát szeretne, nyugodtan helyettesítse a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet hagyományos fehér liszttel, az eritritet pedig 120-130 g cukorral.

Töltelék

  1. A pudingport keverjük el a fahéjjal és az almalével, majd főzzük keményre. Én kizárólag "zlatỳ klas-t" használok. Ez egy Szlovákiában kapható, süteményekbe, krémekbe szánt natúr pudingpor, ami nem mellesleg önmagában is finom. Mindenkinek ajánlom, mert még akár a zselatint is helyettesítheted vele ;)
  2. Tegyük hűvös helyre, hogy kihűljön, de néha keverjük át, hogy ne bőrösödjön be. Közben hámozzuk meg az almákat. Vágjuk negyedekre, vegyük ki a magházát, és szeleteljük vékonyra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta szerettem volna almás pitét sütni, de soha nem bírtam rávenni magam, hogy annyi almát megpucoljak, aztán egy alkalommal ránk maradt 1 doboz almalé... innentől azt hiszem, sejtitek, mi történt :D 

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek