r
Nosalty Logó

Omlett 15. - lilahagymás, baconös

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlett 15. - lilahagymás, baconös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy telfonserpenyőben olajat hevítünk. Ezalatt karikára vágjuk a lilahagymát és kis kockákra a bacont. Rádobjuk az olajra a hagymát és a bacont; közepes lángon megpirítjuk őket. Rádobjuk az apróra vágott kaprot is.
  2. Egy tálkában felverjük a 3 tojást, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tojást ráöntjük a hagymás baconre, és pár perc alatt (még mindig közepes lángon) megsütjük az egyik oldalát. Ezalatt szépen összeáll, és egy spatulával óvatósan alányúlunk, és megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön. Míg sül a második oldala, megkenjük egy kevés tejföllel, és krémsajtot nyomunk rá egyenletesen.
  4. Félbehajtjuk, tálaljuk.
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6218
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

Az, hogy mit pirítunk meg a tojás alá, csak ízlésünktől és attól függ, éppen mit találunk otthon... Virsli, kolbász, felvágottak, zöldségek (kukorica, répa, paraj...), de a legfinomabb talán pár falat maradék sült csirkével  - bármelyik feldobja az omlettet.  Tömlős sajt helyett természetesen bármilyen reszelt sajt vagy juhtúró nagyon finom tölteléknek. A hagyma mellett fokhagymával is tovább fokozhatjuk az élvezetet. :)  Bőséges reggelinek; ebédre valamilyen könnyebb leves után vagy vacsorára zöldségekkel megpakolva nagyon finom és laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magányosan töltött, vizsgáktól terhes napok ihlette étel ez, amikor épp csak pár dolog volt otthon, ideje pedig az embernek főzésre és étkezésre is minimális jut.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!