Nosalty Logó

Tojásos paprika Konyhatitoktól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos paprika Konyhatitoktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    989 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6385 micro
Összesen 1245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megpucoljuk, összedaraboljuk.
  2. A serpenyőbe teszünk olajat, és beletesszük a sózott paprikát, puhára sütjük.
  3. A tojásokat egy tálba törjük, megsózzuk.
  4. Mikor már elég puha a paprika, beleforgatjuk a tojást is, és ezzel együtt puhára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4984
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Remek reggeli vagy akár vacsora, és gyorsan elkészíthető. Kezdőknek ajánlott.

Hozzászólások

Bejja

Nálunk is gyakori reggeli volt a nyáron, ... szoktam bele tenni hagymát is, szelve. De az akkor már hagymás.. :-)) Köszi, hogy feltetted.

Törölt felhasználó

Olaj helyett, szalonnával szoktam, s?t a paprikát becsületesen megsütve. De nem sok a 15 paprika? Az majdnem 2 kg... Én 2 tojáshoz számítok 1 nagy paprikát, meg egy szelet szalonnát.

Törölt felhasználó

Én hagymát szoktam alá dinsztelni ebédre is szoktuk enni.

REGPmeirawillison

Ez kérem, maga a nyár és a gyermekkorom. :) Édesanyám rengetegszer készítette el vacsorára nyaranta. Jó, hogy eszembe jutott :)

orsikaa5

Ez a "paprikament?" recept nekem is nagyon jól jött tegnap. Ez lett a sorsa a néhány megmaradt és roppanósnak nem igazán nevezhet? paprikámnak... :) Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.