r
Nosalty Logó

Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jolán
Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 2259 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 2259 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Ragu: A csíkokra vágott húst kevés olajon pirosra sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  2. Teszünk még egy kis olajat a serpenyőnkbe, felforrósítjuk és rádobjuk a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát. Kevés ideig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot.
  3. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket (oregánó, babér, kakukkfű, bors, só). 4-5 percig főzzük, addig minden megpuhul benne.
  4. Kihorgásszuk a babért és az esetlegesen beletett kakukfű maradványokat, és hozzáadjuk a félretett sült mellet.
  5. 2-3 percet kevergetve összefőzzük, közben hozzáadjuk az összevágott petrezselyem felét (másik felével díszítünk), a félbe vágott olajbogyót, és a raguval elkészültünk.
  6. Tészta: A tálba tett liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük az előzőleg villával elkevert tojásokat és a csipet sót.
  7. Elkezdjük finoman elkeverni a tojásokat a liszttel, ha még szükséges, tehetünk hozzá pár kanál vizet.
  8. Összegyúrjuk a tésztát, ami kb. 3-4 perc alatt szép kis egyöntetű tésztagombóc lesz.
  9. Beletesszük egy zacskóba és kb. 30-40 percet pihentetjük.
  10. Amíg a tészta pihen, elkészíhetjük a ragut. Lisztezett deszkán dolgozunk. (Én tésztanyújtó géppel készítettem, hát az "izmosabbak" ki is nyújthatják. Vastagabb csíkokra vágjuk, olyan "pappardellésre" Bő vízben főzzük ki, nagyon hamar megfő!!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10746
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Tálaláskor megöntözhetjük kevés olívaolajjal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az utolsó húsom volt a hűtőben ez a csirkemell, mármint ki szeretném tisztítani a fagyasztót és így elhatároztam, addig nem veszek húst, amíg ki nem ürül a fagyasztó :-) Nem volt egy nagy darab, gondoltam, valami ragut kellene készíteni belőle. Mostanság kissé meg vagyok ütközve a tészta árakon is, így az is eszembe jutott, hogy most bizony a tésztát is én fogom készíteni hozzá. Miután egy őskori lelet a tésztakészítő gépem és nem sok mindent tud a nyújtáson kívül, így csakis a pappardelle tészta jöhetett számításba. Nézegettem recepteket, de abszolute nem találtam a konyhámban található anyagokhoz való receptet... így született ez a nagyon gyors és családomnak nagyon ínyére való ragu. Ez az étel gyúrással, főzéssel 1 óra alatt elkészült :-)

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek