Nosalty Logó

Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jolán
Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 2259 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 2259 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Ragu: A csíkokra vágott húst kevés olajon pirosra sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  2. Teszünk még egy kis olajat a serpenyőnkbe, felforrósítjuk és rádobjuk a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát. Kevés ideig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot.
  3. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket (oregánó, babér, kakukkfű, bors, só). 4-5 percig főzzük, addig minden megpuhul benne.
  4. Kihorgásszuk a babért és az esetlegesen beletett kakukfű maradványokat, és hozzáadjuk a félretett sült mellet.
  5. 2-3 percet kevergetve összefőzzük, közben hozzáadjuk az összevágott petrezselyem felét (másik felével díszítünk), a félbe vágott olajbogyót, és a raguval elkészültünk.
  6. Tészta: A tálba tett liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük az előzőleg villával elkevert tojásokat és a csipet sót.
  7. Elkezdjük finoman elkeverni a tojásokat a liszttel, ha még szükséges, tehetünk hozzá pár kanál vizet.
  8. Összegyúrjuk a tésztát, ami kb. 3-4 perc alatt szép kis egyöntetű tésztagombóc lesz.
  9. Beletesszük egy zacskóba és kb. 30-40 percet pihentetjük.
  10. Amíg a tészta pihen, elkészíhetjük a ragut. Lisztezett deszkán dolgozunk. (Én tésztanyújtó géppel készítettem, hát az "izmosabbak" ki is nyújthatják. Vastagabb csíkokra vágjuk, olyan "pappardellésre" Bő vízben főzzük ki, nagyon hamar megfő!!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9702
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Tálaláskor megöntözhetjük kevés olívaolajjal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az utolsó húsom volt a hűtőben ez a csirkemell, mármint ki szeretném tisztítani a fagyasztót és így elhatároztam, addig nem veszek húst, amíg ki nem ürül a fagyasztó :-) Nem volt egy nagy darab, gondoltam, valami ragut kellene készíteni belőle. Mostanság kissé meg vagyok ütközve a tészta árakon is, így az is eszembe jutott, hogy most bizony a tésztát is én fogom készíteni hozzá. Miután egy őskori lelet a tésztakészítő gépem és nem sok mindent tud a nyújtáson kívül, így csakis a pappardelle tészta jöhetett számításba. Nézegettem recepteket, de abszolute nem találtam a konyhámban található anyagokhoz való receptet... így született ez a nagyon gyors és családomnak nagyon ínyére való ragu. Ez az étel gyúrással, főzéssel 1 óra alatt elkészült :-)

Hozzászólások

Dina79

Jujj, ez nagyon jól néz ki!! :) Bár engem könny? meggy?zni, imádom a tésztát! A tészta árakkal egyetértek, ami jó min?ség?, az bizony drágább is. Én még sosem próbáltam otthon tésztát készíteni, de egyre több olyan recepttel találkozok, amiben házi készítés? tészta szerepel. Talán egyszer én is megpróbálom. Szép napot Üv. Edina

Jolán

Szió Edina! Érdemes megpróbálni a tésztakészítést, mert valóban egyszer?...viszont hihetetlenül finom. Én azon kaptam magam, amikor vágtam össze a tésztát, hogy amikor szétszedegettem és nem sikerült némelyiket szétszedni...hát azt bizony megettem..:-)) Nyersen is nagyon finom....de persze f?zve az igazi...:-) Próbáld meg....nem fogod megbánni...:-) üdv Jolán

Éva-Anyóca

Nagyon guszta a kép alapján a recept, és finom is lehet, köszönöm szépen.:) Éva-Anyóca

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.