Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával

Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával
Olaszos csirkemell házi pappardelle tésztával
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utolsó húsom volt a hűtőben ez a csirkemell, mármint ki szeretném tisztítani a fagyasztót és így elhatároztam, addig nem veszek húst, amíg ki nem ürül a fagyasztó :-) Nem volt egy nagy darab, gondoltam, valami ragut kellene készíteni belőle. Mostanság kissé meg vagyok ütközve a tészta árakon is, így az is eszembe jutott, hogy most bizony a tésztát is én fogom készíteni hozzá. Miután egy őskori lelet a tésztakészítő gépem és nem sok mindent tud a nyújtáson kívül, így csakis a pappardelle tészta jöhetett számításba. Nézegettem recepteket, de abszolute nem találtam a konyhámban található anyagokhoz való receptet... így született ez a nagyon gyors és családomnak nagyon ínyére való ragu. Ez az étel gyúrással, főzéssel 1 óra alatt elkészült :-)

hozzávalók / 3 adag

A raguhoz

A tésztához

ajánlat

Tálaláskor megöntözhetjük kevés olívaolajjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ragu: A csíkokra vágott húst kevés olajon pirosra sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  2. Teszünk még egy kis olajat a serpenyőnkbe, felforrósítjuk és rádobjuk a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát. Kevés ideig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot.
  3. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket (oregánó, babér, kakukkfű, bors, só). 4-5 percig főzzük, addig minden megpuhul benne.
  4. Kihorgásszuk a babért és az esetlegesen beletett kakukfű maradványokat, és hozzáadjuk a félretett sült mellet.
  5. 2-3 percet kevergetve összefőzzük, közben hozzáadjuk az összevágott petrezselyem felét (másik felével díszítünk), a félbe vágott olajbogyót, és a raguval elkészültünk.
  6. Tészta: A tálba tett liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük az előzőleg villával elkevert tojásokat és a csipet sót.
  7. Elkezdjük finoman elkeverni a tojásokat a liszttel, ha még szükséges, tehetünk hozzá pár kanál vizet.
  8. Összegyúrjuk a tésztát, ami kb. 3-4 perc alatt szép kis egyöntetű tésztagombóc lesz.
  9. Beletesszük egy zacskóba és kb. 30-40 percet pihentetjük.
  10. Amíg a tészta pihen, elkészíhetjük a ragut. Lisztezett deszkán dolgozunk. (Én tésztanyújtó géppel készítettem, hát az "izmosabbak" ki is nyújthatják. Vastagabb csíkokra vágjuk, olyan "pappardellésre" Bő vízben főzzük ki, nagyon hamar megfő!!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 267
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pappardelle tészta csirkeraguval, csirkeragu tésztával, zöldséges csirkeragu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2013-03-04 08:47

Szió Edina!
Érdemes megpróbálni a tésztakészítést, mert valóban egyszerű...viszont hihetetlenül finom. Én azon kaptam magam, amikor vágtam össze a tésztát, hogy amikor szétszedegettem és nem sikerült némelyiket szétszedni...hát azt bizony megettem..:-)) Nyersen is nagyon finom....de persze főzve az igazi...:-)
Próbáld meg....nem fogod megbánni...:-)
üdv Jolán

Dina79
Dina79 / Dina79 Sun, 2013-03-03 16:48

Jujj, ez nagyon jól néz ki!! :) Bár engem könnyű meggyőzni, imádom a tésztát! A tészta árakkal egyetértek, ami jó minőségű, az bizony drágább is. Én még sosem próbáltam otthon tésztát készíteni, de egyre több olyan recepttel találkozok, amiben házi készítésű tészta szerepel. Talán egyszer én is megpróbálom. Szép napot Üv. Edina

744
csirkemell filé 50 dkg
konzerv paradicsom 400 g
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 6 gerezd
babérlevél 2 db
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olajbogyó 5 dkg
tojás 3 db
finomliszt 35 dkg
1 csipet