Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz schiacciata

Olasz schiacciata
Olasz schiacciata
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Firenzében tanultam, és igencsak megszerettük. Azóta többször készítettem. A sok olívaolajtól ropogós lesz a tészta, a hagymától picit édes lesz.

Próbáljátok ki, megéri!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel.
  2. Összekeverjük az összes hozzávalót -kivéve a vöröshagymát- egy tálban. (Amikor mindent beleöntünk, a só és élesztő ne érintkezzen.) Jól gyúrjuk össze 15 percen keresztül.
  3. Hagyjuk dagadni 1-2 órát, utána megint gyúrjuk meg az egészet. Fóliával teljesen letakarjuk, és késsel húzhatunk egy x-et a tetejére. Ez segíti a dagadást. (Az a legjobb, ha az első gyúrás szakaszt megcsináljuk, majd egész éjszaka áll, és a második gyúrás szakaszt másnap csináljuk.) Télen kint hagyjuk dagadni a konyhában, nyáron a hűtőben dagad. Ha a hűtőben hagyjuk dagadni, akkor mielőtt a második gyúrás szakasz következne, azelőtt 5-6 órával kivesszük a hűtőből, és kint hagyjuk.
  4. Hámozzuk meg a hagymákat, és vágjuk fel cikkelyekre. Szórjuk meg sóval és borssal a hagymákat. Majd öntsük rájuk kb. 3 evőkanálnyi olívaolajat. Jól keverjük össze.
  5. Nyújtsuk ki tepsi méretűre a tésztát. Addig a hagyma is áll, és hagyjuk így állni a tésztát is kinyújtva kb 10 percig.
  6. Jól előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  7. Rárakjuk a tésztára a hagymát, még pici sót ízlés szerint, még megspricceljük olívaolajjal (ízlés szerint), kb. 3 evőkanálnyival. Készre sütjük. Jó ropogós lesz.
  • sütési hőfok: 240°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 647
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kenyérlepény, olasz lapos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

382
finomliszt 250 g
friss élesztő 12.5 g
olívaolaj 1 ek
víz 150 g
cukor 2.5 g
2.5 g
vöröshagyma 3 közepes db
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek