r
Nosalty Logó

Rozmaringos lepénykenyér

Dacota
Rozmaringos lepénykenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

342
Kalória
8.9g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
4.9g
Zsír
45.5g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
225mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a felfutott élesztőt a közepére öntjük.
  3. A sót az élesztőtől kicsit távolabb szórjuk, és hozzáöntjük az olívaolajat, és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. Meleg helyen pihentetjük, amíg duplájára nem kel.
  5. A munkafelületet alaposan meglisztezzük, és kis gombócokat szakítunk a tésztából, majd sodrófával palacsinta vékonyságúra nyújtjuk.
  6. Megszórjuk a tengeri sóval és a rozmaringgal, sodrófával még egyszer átmegyünk rajta, hogy mindkettő belenyomódjon kicsit a tésztába.
  7. Száraz serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük, hogy kicsit megbarnuljon, és hólyagosodjon.
  8. Háromszögekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Marta barátnőmnek haza kellett utaznia pár napra Olaszországba. Egyik esti poharazgatásunk közben felvetette, hogy igazán vele mehetnék, ha van kedvem. Kedvem? Nekem? Olaszországba? Olyan valakihez, akinek saját vinotékája van? Mintha a muzulmántól azt kérdeznéd, van-e kedve Mekkába menni... Szóval végre jártam Penne San Giovanniban, és végre láthattam a szülei vinotékáját. Sőt, mivel pont az érkezésünk napján nyitott, minden segítő kézre szükség volt. Mivel olaszul sajnos nem tudok, felszolgálás kiesett, de a konyhában...ó, ott ténykedhettem. Életemben nem élveztem még ennyire a főzést, mint ebben az ici-pici Marchen tartomány beli faluban lévő vinotékában, ahová az emberek vacsora előtt egy pohár finom borra és isteni sajtokra-sonkákra ülnek be beszélgetni. Délelőtt cantuccinit sütöttünk, Petráéval pontosan megegyező recept alapján, amit édes, mustból főzött borba mártogathattak a vendégek, ezt a délután begyúrt pofonegyszerű, valójában pizzatésztát pedig este kellett kisütnöm. Annyi idő alatt sült ki pont, amíg pár isteni sajtot és hajszálvékony sonkaszeletet tányérra rendeztem. :) A lepénykének amúgy nincs különösebb elnevezése, a focacciából lett fejlesztve. Ezt 5 perc kisütni, és a vendég mindig frissen, melegen kapja a finom borocska mellé, és a konyhát sem melegíti be.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek