Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajban sült articsóka 2. - mustárral

Olajban sült articsóka 2. - mustárral
Olajban sült articsóka 2. - mustárral
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy csomó articsókát :), így most erre a receptre esett a választás, nagyon finom.
At eredeti recept képek segítségével itt.
Az articsóka pucoláshoz segítség itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept ír még petrezselymet is hozzá, a sütés előtt a tésztás articsókára lehet szórni 1-2 evőkanál apróra metélt petrezselymet, összekeverni vele, majd így kisütni. Én még szoptatok, így ezt elhagytam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba hideg vizet töltünk, hozzáadjuk a citrom facsart levét.
  2. Előkészítjk az articsókákat, eltávolítjuk a külső leveleit, levágjuk a tetejét és a szárát is. Kettévágjuk, a szőrös részt kiskanál segítségével kivájjuk, negyedeljük, majd a citromos vízbe tesszük őket. A szárakat is megpucoljuk, majd negyedeljük őket.
  3. Egy nagyobb műanyag edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, 2-3 csipet sót, pici borsot és a mustárt, a kézi mixer habverőjével simára keverjük, közben hozzáadjuk az 1 ek olajat és a sütőport is.
  4. Ha a tészta túl sűrű, akkor 1-2 kanál vízzel hígítjuk; ha túl híg, akkor kevéske lisztet adunk hozzá (sűrű palacsintatészta állaga kell hogy legyen).
  5. A tésztához keverjük az articsókákat, jól megforgatjuk, hogy jusson a tésztából mindenhova, majd 1-2 percig állni hagyjuk.
  6. Közben egy edénybe felhevítjük az olajat (ha van fritőzunk, használjuk), majd ha az olaj kellőképpen forró, kisütjük benne az articsókákat. Az articsókák uszkáljanak az olajban, majd kevergetjük őket, hogy minden oldalukról megpiruljanak.
  7. Ha szép aranybarna színük van, kiszedjük őket egy papírtörlőre, hagyjuk a felesleges olajat felszívódni.
  8. Tálaljuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mustáros sült articsóka, mustáros panírban sült articsóka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Fri, 2014-03-21 22:19

Kedves Kissjani, ez az oldal a receptekrol szol, es nem a kapszulakrol. a kapszulaval nem tudom telelakatni a csaladot. remelem cenzurazzak a hozzaszolasodat, az OSSZES receptemnel es masokenal is!

2083
articsóka 8 db
finomliszt 50 g
sütőpor 1 kk
mustár 2 kk
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
napraforgó olaj 10 dl