r
Nosalty Logó

Olajban sült articsóka 2. - mustárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Olajban sült articsóka 2. - mustárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 2083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 8327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 2083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    861.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    396 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    352 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 8327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba hideg vizet töltünk, hozzáadjuk a citrom facsart levét.
  2. Előkészítjk az articsókákat, eltávolítjuk a külső leveleit, levágjuk a tetejét és a szárát is. Kettévágjuk, a szőrös részt kiskanál segítségével kivájjuk, negyedeljük, majd a citromos vízbe tesszük őket. A szárakat is megpucoljuk, majd negyedeljük őket.
  3. Egy nagyobb műanyag edénybe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, 2-3 csipet sót, pici borsot és a mustárt, a kézi mixer habverőjével simára keverjük, közben hozzáadjuk az 1 ek olajat és a sütőport is.
  4. Ha a tészta túl sűrű, akkor 1-2 kanál vízzel hígítjuk; ha túl híg, akkor kevéske lisztet adunk hozzá (sűrű palacsintatészta állaga kell hogy legyen).
  5. A tésztához keverjük az articsókákat, jól megforgatjuk, hogy jusson a tésztából mindenhova, majd 1-2 percig állni hagyjuk.
  6. Közben egy edénybe felhevítjük az olajat (ha van fritőzunk, használjuk), majd ha az olaj kellőképpen forró, kisütjük benne az articsókákat. Az articsókák uszkáljanak az olajban, majd kevergetjük őket, hogy minden oldalukról megpiruljanak.
  7. Ha szép aranybarna színük van, kiszedjük őket egy papírtörlőre, hagyjuk a felesleges olajat felszívódni.
  8. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6272
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Az eredeti recept ír még petrezselymet is hozzá, a sütés előtt a tésztás articsókára lehet szórni 1-2 evőkanál apróra metélt petrezselymet, összekeverni vele, majd így kisütni. Én még szoptatok, így ezt elhagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy csomó articsókát :), így most erre a receptre esett a választás, nagyon finom. At eredeti recept képek segítségével itt. Az articsóka pucoláshoz segítség itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...