r
Nosalty Logó

Töltött tojás csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Töltött tojás csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk.
  2. Kettévágjuk a meghámozott tojásokat, és egy kis keverőtálkába szedjük a tojássárgát.
  3. Kb. 1 tk vajat, a mustárt, 1 tk zsemlemorzsát egy villával pépesre nyomkodunk. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy egy könnyű krémet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy evőkanálnyi finomra vágott petrezselymet.
  4. Egy méretében megfelelő, lapos jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A kikevert tojáskrémmel megtöltjük a félbevágott tojásfehérjéket úgy, hogy ne csak az üregbe, hanem az egész felületre jusson a töltelékből. Villával kicsit megmintázzuk.
  6. Ezek után a jénaiba állítjuk a töltött tojásokat, a tetejükrekanalazunk egy-egy ek tejfölt,majd mindegyikre pici vajdarabkákat teszünk.
  7. Előmelegített (200 fok) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tejföl meg nem alvad.
  8. Egy púpos ek zsemlemorzsát 1 ek vajban, kis serpenyőben aranysárgára pirítunk. Ezzel tálaláskor megszórjuk a tojások tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7386
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Ajánló

Anyukám többnyire saját készítésű krumplipürét csinált mellé. Én most vajas-petrezselymeset, így is, úgy is finom. A pirított prézli helyett reszelt sajtot is lehet a tetejére szórni. A prézlit azért pirítjuk külön, mert ha a tejfölre szórjuk, akkor nem lesz olyan szép resch, mert elázik a tojások tetejére kanalazott tejfölben. Egyszerű fejessaláta jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tojás csőben sütve
Marti48 317 recept

Gyermek- és ifjúkorom nagy kedvence volt ez az Anyukám által készített, tejfölös-vajas töltött tojás. Nagyon gyakran készítem! A sütőben kicsit megkocsonyásodott, tejfölös-vajas-prézlis szaft a képről lemaradt (erre ültetjük a tojásokat tálaláskor)..., mely extra megkoronázza a finom és habos tojás élvezetét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek