r
Nosalty Logó

Nyári uborkasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Nyári uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 1048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Összesen 137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 262 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2388 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 1048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A salátához

Elkészítés

A salátához

  1. Az uborkát megmossuk, és mandolinon szép vékonyan szeleteljük, lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni.
  2. Közben egy magas edényben, vagy befőttes üvegben elkészítjük az öntetet. A mosott, szárított kapor és a petrezselyem leveleket beletépkedjük az edénybe, beleszeleteljük az újhagymát, sózzuk, borsozzuk, citromlével és olívaolajjal lelocsoljuk, ráöntjük a mustárt és a görögjoghurtot és botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. A kinyomkodott uborkát nyakon öntjük a zöldfűszeres öntettel, és jól behűtjük.
  4. Tálaláskor tehetünk még rá plusz kaporleveleket, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5431
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 19.

Ajánló

Igazi nyári, frissítő saláta, de az év bármely szakában elkészíthető.

Receptkategóriák

Nyáron legjobb az uborkasaláta, ezerféleképpen elkészíthető, ez az egyik legjobb változata, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A salátához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek