r
Nosalty Logó

Pudingos csiga Heni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Pudingos csiga Heni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 1015 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 4058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot az előírás szerint elkészítjük. (Én mondjuk mindig mikróban főzöm, nem a tűzhelyen, hagyom picit kihűlni, jó sűrű pudingot főzök, így nem fog kipotyogni a töltelék a szeletből, amikor vágom fel.) Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen.
  2. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órát kelesztjük.
  3. A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot egyenletesen, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
  4. Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. A tetejét kis tejjel bekenjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, és kitesszük tányérra, lehet porcukrot is szórni rá. Letakarva alufóliával még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 95
  • 7 napos nézettség: 403
  • Össznézettség: 70251
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pudingos csiga Heni konyhájából
Csóti Heni 61 recept

Ezt a tésztát szoktam többféle sütihez is felhasználni, pl. kakaós csigához, de készült már belőle lekváros bukta is, fonott kalács is. Pudingosat még nem készítettem, így kipróbáltam. Ha jó sűrű a puding, akkor nem fog kifolyni és nagyon finom süti lesz a végeredmény.

Hozzászólások (27)

nikotin

Nagyon jól néz ki *-*

mildikó

Ementettem magamnak, hétvégén kipróbálom. Segíts égy szíves.Miyen vastagra nyújtam a tésztát? Köszi!

Torma

Gusztaaaaaa!

Csóti Heni

Köszi Mindenkinek! Mildikó! Én nem nagyon szoktam mérni, hogy mennyire vastag a tészta, de kb. akkorára szét szoktam nyújtani, mint egy nagytepsi méret, kb. 2mm szerintem, nem kell vastagra hagyni a tésztát, aztán a töltés után feltekerve, a szeletek pedig olyan ujjnyi vastagak, kb. 1 cm vastagak.

Törölt felhasználó

de jó hogy írtad mekkorára nyújtod,most kel a tészta,nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.a kép alapján nagyon finom.

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam és nem csak jól néz ki de isteni lett!köszi!

Törölt felhasználó

Ez valami mennyei lett!!!!

Törölt felhasználó

Vanília és csokipudinggal már teszteltük a hétvégén, de gondoltam mivel annyira, de annyira jó a tésztája (másnap is!!) megcsinálom sósan is, a tésztában lév? cukor mennyiségét feleztem, a só mennyiségét megdupláztam, a tésztát 8 részre osztottam, pereceket formáztam bel?le, tetejére sajt került, és így is tökéletes lett. Egyik legeslegjobb kelt tészta szerintem, köszönjük:):):):)

Csóti Heni

Örülök, hogy ízlett és hogy sósan is kipróbáltad. Én ezt a tészta receptet egy ismer?st?l kaptam régebben és azóta variálom én is sós és édes sütikhez egyaránt.

mariann 63

Nem sikerült feltekerni, valamit nem jól csináltam.Lehet, hogy s?r?bb pudingot kell f?zni.

Csóti Heni

Szia Mariann! Szorosan kell tekerni, a pudingot pedig jó s?r?re kell f?zni és nem szabad, hogy bedermedjen teljesen. Amikor megf?zöd, hidegvízbe téve kevergetve mikor már szinte langyos akkor kened rá a tésztára és szorosan tekered, sikerülni fog. A puding pedig 2 csomag pudingporhoz 4 ek. cukor és kb. 6-7 dl tejnél többet ne f?zz, akkor jó s?r? lesz.

csiliom

Köszönöm a receptet! :) Nagyon bejött! :) Instant éleszt?vel, édesít?szerrel és étcsokoládés pudinggal készítettem el. Csuda jó tésztája van! :) A hétvégén fahéjas csigaként teszem majd próbára. ;)

DajDaj

Kedves Csiliom! Téged kérdeznélek, h mennyi édesít?t tettél bele és milyet?! Tudom, ez itt nem a reklám helye, de cukorbetegnek készíteném és t?le tudom,h nem mindegy mire milyen fajta és márkájú édesít?t használunk,mert nem egyformák az intenzitásuk sem. Nem próbálkozhatom, szeretném ha els?re jó lenne. Segítségedet el?re is köszönöm! Üdv, Dius

csiliom

Szia Dius! Én általában a süssinát használom, abból is a bogyósat, és két kiskanál között szoktam porítani ha nem folyadékba teszem (amiben felolvadhatna...). 1 db abból 6 gramm cukornak felel meg. Ennek mértékében szoktam osztani-szorozni, hogy az eredeti recept alapján akkor mennyi is kerüljön a sütibe. :) Remélem, segítettem! Üdv, Zsu

DajDaj

Ez óriási segítség volt, hát tényleg köszönöm!! További jó sütögetést kívánok. :)

csiliom

Fahéjas csigának is nagyon tuti volt a tészta. :) Már kétszer készült bel?le. Ami még nagyon nyer? volt, hogy csináltam már vele túrós batyut-valami mennyei lett! :) Legközelebb káposztás hajtókaként lesz tesztelve a tészta sósan! Biztos, hogy úgy is megállja majd a helyét! :) Újfent köszönet a receptért! :)

Krityuka

Kedves Heni! Most készültek el a csigák.....hááááát,ilyen finom tésztával még nem találkoztam. Köszönöm Neked a receptet. Kriszta

Törölt felhasználó

Sziasztok! Megcsináltam ma én is a sütit, a tésztája agyon jó, könny? dolgozni vele, viszont amikor belekentem a pudingot és feltekertem, nekem kissé ellapult a tekercs és amikor szeletekre vágtam, úgyszintén inkább ovális alakú lett, nem lett olyan mint a képen :( Egyébként finom lett, de valahol valamit elrontottam... A pudingot is soknak találtam bele, nekem kifolyt kissé már a vágásnál is. Valakinek valami ötlete h mi nem volt jó?

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek