Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos csiga Heni konyhájából

Pudingos csiga Heni konyhájából
Pudingos csiga Heni konyhájából
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát szoktam többféle sütihez is felhasználni, pl. kakaós csigához, de készült már belőle lekváros bukta is, fonott kalács is. Pudingosat még nem készítettem, így kipróbáltam. Ha jó sűrű a puding, akkor nem fog kifolyni és nagyon finom süti lesz a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pudinghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot az előírás szerint elkészítjük. (Én mondjuk mindig mikróban főzöm, nem a tűzhelyen, hagyom picit kihűlni, jó sűrű pudingot főzök, így nem fog kipotyogni a töltelék a szeletből, amikor vágom fel.) Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen.
  2. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órát kelesztjük.
  3. A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot egyenletesen, szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba, majd szeleteket vágunk késsel.
  4. Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. A tetejét kis tejjel bekenjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, és kitesszük tányérra, lehet porcukrot is szórni rá. Letakarva alufóliával még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 33 554
elküldve: 19
receptkönyvben: 652
elkészítve: 32/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás csiga, vaníliapudingos csiga, édes csiga vaníliapudingosan

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Napsii
Napsii / Napsii Mon, 2019-03-25 17:11

Nagyon finom! Én kevesebb cukorral készítettem, és egy harmad részben teljes kiőrlésű lisztből. A tészája még másnap is puha

topjoker
topjoker Wed, 2016-06-01 12:22

Szia Henike . Nagyon finom ez a pudingos csigád is ,már több recidet is elkészitettem és ,mondhatom mind kiváló. Sok ilyen receptet tegyél fel .köszi szépen.

szandravasi
szandravasi Thu, 2016-01-21 22:20

Eszméletlen finom lett ha ajánlhatom dupla adaggal csináljátok!! ☺☺❤❤

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Tue, 2015-11-17 21:33

Most sül a sütőben, gyönyörű "rózsácskák" lettek. Csodás illata van! Köszönöm a receptet!

Livia23
Livia23 Thu, 2015-04-16 21:29

Az èn csigàim kitünöek lettek. Èn mèg mazsolàt is tettem bele. Tökèletes recept, nem lehet elrontani.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2014-03-21 10:55

Kedves Receptlátogatók! Nagyon örülök, hogy másnak is tetszik a recept, nálunk is nagyon menő a gyerekeknél. Köszönöm a kedves szavakat!

mosomedve1984
mosomedve1984 Tue, 2014-02-25 18:12

Örülök ennek a receptnek, mert tényleg jó a tésztája, más töltelékkel is felhasználható. Igaz én nem vagyok édesszájú, de a párom nem győzte dicsérni, top 1 minden közül és pékséget kell nyitni :D Szóval köszönjük szépen, jó!

KorrrMorr
KorrrMorr Tue, 2013-10-15 14:17

hát.. nekem is szétlapult az egész, kanállal tettem a tepsibe :-((

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2013-04-19 12:43

Szia Tita-Bp! Én a pudingot úgy szoktam mikróban készíteni, hogy kiöblítem vízzel, aztán 1 pudingport összekeverem a cukorral, pici tejjel csomómentesre, a többi tejet beleöntöm a jénaiba összekeverem ezt a cukros pudingporossal, aztán beteszem először 2-3 percre a mikróba, majd átkeverem kézi habverőkanállal, majd ha kell még visszateszem 1-2 perce. Ezt addig folytatom míg a megfelelő sűrűséget megkapom. Nekem kb. 800 W-os a mikróm. Én már évek óta mikróba főzöm a pudingot. Ha nem sütibe teszem akkor lazábbra, ha sütibe akkor sűrűbbre főzöm persze függ attól is, hogy mennyi tejet használok hozzá.

polip25
polip25 / polip25 Thu, 2013-04-04 13:09

Szia :) pár napja megcsináltam ezt a tésztát csokipudingos kroaszannak és valóban isteni a tészta.Nagyon könnyű bánni vele és fini puha.Biztosan fogom még készíteni :) köszönöm

Bamanna
Bamanna Thu, 2013-03-21 19:25

Sziasztok!
Megcsináltam ma én is a sütit, a tésztája agyon jó, könnyű dolgozni vele, viszont amikor belekentem a pudingot és feltekertem, nekem kissé ellapult a tekercs és amikor szeletekre vágtam, úgyszintén inkább ovális alakú lett, nem lett olyan mint a képen :( Egyébként finom lett, de valahol valamit elrontottam... A pudingot is soknak találtam bele, nekem kifolyt kissé már a vágásnál is. Valakinek valami ötlete h mi nem volt jó?

kosinak
Krityuka / kosinak Tue, 2013-03-19 16:22

Kedves Heni!
Most készültek el a csigák.....hááááát,ilyen finom tésztával még nem találkoztam.
Köszönöm Neked a receptet.
Kriszta

csiliom
csiliom Tue, 2012-11-27 00:24

Fahéjas csigának is nagyon tuti volt a tészta. :) Már kétszer készült belőle. Ami még nagyon nyerő volt, hogy csináltam már vele túrós batyut-valami mennyei lett! :) Legközelebb káposztás hajtókaként lesz tesztelve a tészta sósan! Biztos, hogy úgy is megállja majd a helyét! :) Újfent köszönet a receptért! :)

csiliom
csiliom Thu, 2012-11-01 15:28

Köszönöm a receptet! :) Nagyon bejött! :) Instant élesztővel, édesítőszerrel és étcsokoládés pudinggal készítettem el. Csuda jó tésztája van! :) A hétvégén fahéjas csigaként teszem majd próbára. ;)

DajDaj
DajDaj Sun, 2012-11-04 18:52

Kedves Csiliom!
Téged kérdeznélek, h mennyi édesítőt tettél bele és milyet?! Tudom, ez itt nem a reklám helye, de cukorbetegnek készíteném és tőle tudom,h nem mindegy mire milyen fajta és márkájú édesítőt használunk,mert nem egyformák az intenzitásuk sem. Nem próbálkozhatom, szeretném ha elsőre jó lenne. Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv, Dius

csiliom
csiliom Sun, 2012-11-04 21:03

Szia Dius!
Én általában a süssinát használom, abból is a bogyósat, és két kiskanál között szoktam porítani ha nem folyadékba teszem (amiben felolvadhatna...). 1 db abból 6 gramm cukornak felel meg. Ennek mértékében szoktam osztani-szorozni, hogy az eredeti recept alapján akkor mennyi is kerüljön a sütibe. :) Remélem, segítettem!
Üdv, Zsu

DajDaj
DajDaj Sun, 2012-11-04 21:39

Ez óriási segítség volt, hát tényleg köszönöm!!
További jó sütögetést kívánok. :)

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sun, 2012-10-21 18:57

Szia Mariann! Szorosan kell tekerni, a pudingot pedig jó sűrűre kell főzni és nem szabad, hogy bedermedjen teljesen. Amikor megfőzöd, hidegvízbe téve kevergetve mikor már szinte langyos akkor kened rá a tésztára és szorosan tekered, sikerülni fog. A puding pedig 2 csomag pudingporhoz 4 ek. cukor és kb. 6-7 dl tejnél többet ne főzz, akkor jó sűrű lesz.

mariann 63
mariann 63 Fri, 2012-10-19 13:34

Nem sikerült feltekerni, valamit nem jól csináltam.Lehet, hogy sűrűbb pudingot kell főzni.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2012-10-09 19:57

Örülök, hogy ízlett és hogy sósan is kipróbáltad. Én ezt a tészta receptet egy ismerőstől kaptam régebben és azóta variálom én is sós és édes sütikhez egyaránt.

atina
atina Mon, 2012-10-08 19:51

Vanília és csokipudinggal már teszteltük a hétvégén, de gondoltam mivel annyira, de annyira jó a tésztája (másnap is!!) megcsinálom sósan is, a tésztában lévő cukor mennyiségét feleztem, a só mennyiségét megdupláztam, a tésztát 8 részre osztottam, pereceket formáztam belőle, tetejére sajt került, és így is tökéletes lett. Egyik legeslegjobb kelt tészta szerintem, köszönjük:):):):)

Verocska5
Verocska5 Fri, 2012-10-05 11:50

Ma megcsináltam és nem csak jól néz ki de isteni lett!köszi!

finis
finis / finis Fri, 2012-10-05 11:10

de jó hogy írtad mekkorára nyújtod,most kel a tészta,nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.a kép alapján nagyon finom.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2012-10-04 13:05

Köszi Mindenkinek! Mildikó! Én nem nagyon szoktam mérni, hogy mennyire vastag a tészta, de kb. akkorára szét szoktam nyújtani, mint egy nagytepsi méret, kb. 2mm szerintem, nem kell vastagra hagyni a tésztát, aztán a töltés után feltekerve, a szeletek pedig olyan ujjnyi vastagak, kb. 1 cm vastagak.

mildikó
mildikó Wed, 2012-10-03 22:51

Ementettem magamnak, hétvégén kipróbálom. Segíts égy szíves.Miyen vastagra nyújtam a tésztát? Köszi!

1015
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
élesztő 3 dkg
1 kk
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
vaníliás cukor 4 ek