Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk csokoládékrémmel

Eckler fánk csokoládékrémmel
Eckler fánk csokoládékrémmel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fenséges ízek jellemzik ezt a süteményt. A puha tésztában a könnyű, lágy krém, és mikor beleharap az ember, egyre csak többet és többet akar belőle... a férjem kedvencei közé tartozik :-))

hozzávalók / 4 adag

tészta

ajánlat

Nagyon laktató, ezért ez a desszertet egy finom, húsos előétel vagy gazdag leves után ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tésztához tegyük a vizet és vajat egy lábasba, és lassan forraljuk fel. Mihelyst forrni kezd, fakanállal gyorsan keverjük hozzá a lisztet. Állandó keverés mellett, lassú tűzön főzzük 2 percig, vagy amíg a massza egynemű nem lesz és nem tapad a lábas széléhez.
  2. Kevés hűlés után egyenként verjük fel a tojásokat, mindegyik után külön felverve, míg a tészta világos és fényes nem lesz.
  3. Sütőpapíros tepsire habzsákkal vagy egyszerűen evőkanállal tegyünk hosszanti csíkokat, szépen igazgassuk hosszúkás alakúra vizes kézzel.
  4. Spricceljük meg kevés vízzel, majd tegyük 200 C fokra előmelegített sütőbe 10-15 percig. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és süssük aranybarnára. Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
  5. A kész sütiket teljes hűlés után hosszában kettévágjuk, majd a csokis krémmel megtöltjük. A tetejét rátesszük. Kakaóporral, majd porcukorral megszórjuk. Nem maradt más hátra, csak a kóstolás. Jó étvágyat!!

krém

  1. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot.
  2. A mascarponekrémhez csurgatjuk.
  3. A tejszínt felverjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 118
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
775 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csokoládés ekler fánk, mascarponés-csokikrémes fánk, eckler fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-25 10:52

Kedves Iluska!

Most a Te lapodon idözök, mely nem mulik el a nelkül, hogy egy-ket ujabb receptedet ne tennem el kiprobalasra!

Szep napot kivanok!
Marti

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2014-08-25 13:57

Örülök ha nálam időzöl!!Süss,főzz finomakat!!Legyen neked is szép heted!pusszz

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-08-25 14:18

Köszi, ezt is kiprobalom, mindig feltem töle, de nem is tünik bonyolultnak! Valaszoltam a masik receptre is, de azt hiszem, hogy nem ment el. Hamarosan azt is elkeszitem, szeretjük a majat minden formajaban. Milyen kenyeret hasznalsz, barnat?

A "tergyem" szepen es sokat javult, kb. 4-5 honap kell a regeneralodashoz, rehabbal, es ambulans utokezelessel. Ezt mar ismerem, leven 2 evvel ezelött a masik terdemmel mar atestem ezen a muteten.

Puszi: Marti

903
víz 2.5 dl
vaj 9 dkg
finomliszt 1 bögre
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 2 g
porcukor 2 dkg
mascarpone 25 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
porcukor 3 ek
növényi tejszín 2 dl