Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

New York sajttorta Kaporkától

New York sajttorta Kaporkától
New York sajttorta Kaporkától
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a McCafeban kapható sajttortát, azonban nagyon sokallom az árát. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálom itthon, hátha sikerül nekem is, ötöd áron, ugyanolyan finomat készíteni. Az eredmény varázslatos! Ezt a tortát 10 perc alatt el lehet készíteni,  az eredmény pedig habkönnyű és finom. Aki tovább szeretné bolondítani, piros bogyós pikáns lekvárt csepegtethet tortájának tetejére.

A receptben megadott mennyiség egy kis tortaformára (20 cm átmérőjű) elegendő. Ha valaki vendégségre vagy több emberre főz, érdemes a receptben megadott mennyiség kétszeresét használni, értelemszerűen 2x nagyobb tortaformával.

hozzávalók / 4 adag

Krém

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zabkekszet aprítóban ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat, és a kapott masszát egy eldobható alumínium sütőforma aljába szép egyenletesen lenyomkodjuk. Eldobható alumínium sütőformát bármelyik nagyobb üzletben könnyen be lehet szerezni. Én azért szeretem ezt használni, mert később, amikor a tortámat vízfürdőben megsütöm, nem kell a kapcsos tortaforma bebugyolálásával külön foglalkoznom. Ha valakinek kapcsos tortaformája van, sebaj, miután a zabkekszet belenyomogatta az edény aljába, kívülről szépen alufóliával bugyolálja be a tortaformát, hogy később a vízfürdőben sülve ne menjen bele a víz.
  2. A krémsajtot a porcukorral, tejföllel, tojásokkal, citromlével, citromhéjjal és keményítővel (ha nincs otthon keményítőnk, liszttel) jól összekeverjük, és a masszánkat ráöntjük a zabkekszes alapra.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy magasabb falú tepsibe helyezzük a tortaformát, és körbeöntjük annyi vízzel, hogy kb. a tortaforma 3/4-éig érjen.
  4. Mikor betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra, és 45 percig sütjük.
  5. Sütőből kivéve egy napot a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 24 555
elküldve: 6
receptkönyvben: 216
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaporka2011

Mióta szakács: 2014.06.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta tejföllel, sajttorta vízfürdőben

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyildi71
nagyildi71 Sun, 2016-03-06 10:31

Elkészítettem, Isteni lett! Simán csatosban sütöttem vízgőz nélkül. Zalán kicsit több keményítőt használtam, így tuti lett! Köszönöm! :)

tori69
Tori / tori69 Fri, 2015-11-06 11:19

Szia! Megkerdezhetem, hogy miert kell vizbe rakni? Nagyon finom egyebkent, a csalad nagy kedvence, surun keszitek, ha viz nelkul keszitem, akkor mi valtozik? Elore is koszonom a valaszt.

Kaporka2011
Kaporka2011 / Kaporka2011 Sat, 2015-11-07 12:30

Szia tori,
En ugy vettem eszre hogy vizgozben sulve szaftosabb lesz ,
nem szárad ki a teteje.
Orulok hogy ízlik :)

aantee
aantee / aantee Sun, 2014-09-28 17:59

Írd már át légy szíves a hozzávalóknál, a kezdőknek nagy segítség, ha ott pontosan szerepel.

tori69
Tori / tori69 Tue, 2014-07-08 19:00

Kedves Kaporka2011! Ez a recept fantasztikus :D Nagyon könnyű elkészíteni, gyorsan is kész van és isteni finom. Harmadjára készítem el két héten belül :) Köszönöm a receptet!

542
krémsajt 25 dkg
tejföl 10 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
citromlé 1 ek
citromhéj 1 teáskanál
étkezési keményítő 2 g
zabkeksz 10 dkg
vaj 4 dkg